- Home
- Externe
- WASHINGTON, (14.02.2019, 05:52)
- Mircea Olteanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Fostul director al echipei de campanie a preşedintelui Trump, găsit vinovat că a minţit anchetatorii ce se ocupă de cazul ingerinţelor electorale ruse
O judecătoare americană a hotărât că Paul Manafort, fostul director al echipei de campanie a preşedintelui Donald Trump, a minţit în mod intenţionat anchetatorii care se ocupă de cazul ingerinţelor electorale ruse şi contactele echipei de campanie a lui Trump cu Rusia.
Urmărește
581 afișări
Fostul director al echipei de campanie a preşedintelui Trump, găsit vinovat că a minţit anchetatorii ce se ocupă de cazul ingerinţelor electorale ruse
Judecătoarea Amy Berman Jackson a afirmat că există suficiente dovezi care să arate că Manafort a încălcat termenii înţelegerii lui cu procurorii, minţind deliberat în legătură cu câteva chestiuni, în special în privinţa interacţiunilor cu Konstantin Kilimnik, despre care se crede că are legături cu serviciile secrete ruse, informează agenţia The Associated Press.
Judecătoarea a respins argumentul avocatului lui Manafort potrivit căruia clientul său nu ar fi înşelat în mod intenţionat anchetatorii, ci doar a uitat unele detalii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
România se alătură pe deplin spațiului Schengen începând cu ianuarie 2025
-
Alegeri prezidenţiale 2024. Ce arată cele mai recente sondaje publicate. Cine ar putea intra în turul doi
-
Bucureştenii decid viitorul oraşului: Referendum crucial în aceeaşi zi cu alegerile prezidenţiale. Iată ce trebuie să ştii
-
Euro a scăzut la cel mai jos nivel din 2022 din cauză că pieţele se aşteaptă la o nouă scădere de dobândă. Din păcate şi din economia reală vin veşti proaste: sectorul privat din zona euro a scăzut dintr-o dată şi se duce înspre contracţie
Procurorii l-au acuzat pe Manafort că a minţit în legătură cu mai multe discuţii pe care cei doi le-au avut despre un posibil plan de pace care să pună capăt conflictului între Rusia şi Ucraina.
Întâlnirea a avut loc în timp ce Manafort încă deţinea un rol important în cadrul echipei de campanie a lui Trump.
Anchetatorii sunt, de asemenea, interesaţi şi de alte întâlniri între Kilimnik şi Manafort, inclusiv atunci când Kilimnik a călătorit la Washington pentru a asista la ceremonia de învestire a preşedintelui Trump, în ianuarie 2017.
Kilimnik, care locuieşte în Rusia, a fost acuzat, alături de Manafort, de conspiraţia şi obstrucţionarea justiţiei.
Manafort urmează să-şi primească sentinţa pe 13 martie. El ar putea fi condamnat la până cinci ani de închisoare în legătură cu acuzaţiile privind activităţile lui de lobby politic desfăşurate în Ucraina.
Separat, ar putea primi până la zece ani de închisoare după ce anul trecut a fost găsit vinovat de spălare de bani şi fraude bancare.
Paul Manafort, în vârstă de 69 de ani, s-a alăturat echipei de campanie a lui Donald Trump în martie 2016 şi a fost directorul acesteia în intervalul iunie-august 2016.
Înainte de asta, Manafort a activat în cadrul unei firme internaţionale care a desfăşurat activităţi de lobby în Ucraina, în baza unui contract cu formaţiunea prorusă Partidul Regiunilor din Ucraina.
Preşedintele Donald Trump s-a distanţat de fostul membru al campaniei sale electorale, explicând că faptele care îi sunt reproşate lui Manafort au avut loc cu mulţi ani înainte de alegeri.
Biroul Federal pentru Investigaţii (FBI), Senatul SUA şi Camera Reprezentanţilor anchetează cazul ingerinţelor Rusiei în campania electorală şi presupuse contacte între apropiaţi ai preşedintelui Donald Trump şi oficiali ruşi, iar procurorul special Robert Mueller coordonează investigaţiile.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Gala ZF 2024. Adrian Sârbu: „Oportunitatea ta este România. Trebuie să te implici în câmpul puterii” / Gerard Baker, editor global Wall Street Journal, prezent la Gală, a vorbit despre viitorul economic al Europei și al SUA în urma victoriei lui Trump
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Oficial american: Donald Trump va rosti un discurs despre situaţia din Venezuela şi „pericolele socialismului”
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe