- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Fostul premier egiptean Ahmad Nazif va fi judecat pentru corupţie
Fostul premier egiptean Ahmad Nazif, precum şi foştii miniştri de Interne, Habib el-Adli, şi de Finanţe, Youssef Boutros Ghali, vor fi judecaţi pentru corupţie, a declarat duminică o sursă judiciară.
Fostul premier egiptean Ahmad Nazif va fi judecat pentru corupţie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Ei sunt acuzaţi de profituri ilicite şi deturnare de fonduri publice în valoare de 92 de milioane de lire egiptene (aproximativ 15,5 milioane de dolari), în cadrul achiziţionării unor plăcuţe de înmatriculare de la o companie germană.
Ei ar fi importat aceste plăcuţe fără a lansa o licitaţie şi le-ar fi achiziţionat la un preţ superior celui al pieţei.
Un om de afaceri german, proprietarul companiei care a vândut plăcuţele de înmatriculare Egiptului, este de asemenea vizat de anchetă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
LIVE UPDATE. Alegeri în SUA. Americanii își votează astăzi noul Președinte. Kamala Harris și Donald Trump duc o luptă strânsă pentru Casa Albă și Congres
-
Rusia a distrus viitorul Ucrainei. Câţi micuţi a ucis războiul început pe 24 februarie 2022
-
PNL s-a retras de la audierea Roxanei Mînzatu în Parlament
-
Acest lucru l-ar putea îngenunchea cu adevărat pe Putin. Veniturile guvernului din petrol s-au prăbuşit: scădere cu 29%
Dar el şi Boutros Ghali vor fi judecaţi în contumacie pentru că nu se află în Egipt.
Nazif, care a fost demis în primele zile ale revoltei populare împotriva preşedintelui Hosni Mubarak, izbucnită la sfârşitul lui ianuarie, a fost plasat în arest preventiv în urmă cu o săptămână.
Apropiat al lui Gamal Mubarak, unul dintre fiii fostului preşedinte, Ahmad Nazif a fost artizanul unei politici de liberalizare a economiei egiptene.
Această politică a permis ţării să demareze o dezvoltare economică remarcată în ultimii ani, dar s-a realizat şi cu preţul agravării inegalităţilor şi a numeroase acuzaţii de corupţie, care au alimentat revolta din ianuarie-februarie.
Habib el-Adli este deja judecat într-un alt caz de corupţie şi urmează să compară în justiţie şi pentru acuzaţia că a ordonat tiruri de armă împotriva manifestanţilor în timpul revoltei.
Aproximativ 800 de persoane au fost ucise şi câteva mii rănite, în timpul revoltei populare care a dus la demisia preşedintelui Hosni Mubarak la 11 februarie.
Numeroşi miniştri şi oameni de afaceri au fost de atunci plasaţi în detenţie şi vor fi judecaţi pentru corupţie.
Fostul preşedinte şi cei doi fii ai săi au fost de asemenea plasaţi în arest preventiv pentru 15 zile, miercuri, în cadrul anchetei privind reprimarea revoltei, care include şi acuzaţii de corupţie.
Gamal şi Alaa Mubarak au fost încarceraţi în sudul capitalei Cairo, iar tatăl lor este deţinut la Sharm el-Sheikh, unde locuieşte de la demisia sa.
Fostul preşedinte se află la spitalul din această staţiune de la Marea Roşie, unde a fost internat marţi din cauza unei probleme cardiace. Justiţia egipteană a ordonat transferarea sa spre un spital militar, apoi la o închisoare, imediat ce starea sa va permite acest lucru.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO