- Home
- Externe
- PARIS, (14.02.2013, 16:40)
- Departamentul Externe
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Franţa ar putea permite moartea asistată în cazuri excepţionale
Consiliul Naţional al Ordinului Medicilor din Franţa va examina, pentru prima dată, propunerea de a permite printr-un colegiu medical, "sedarea terminală" pentru pacienţii muribunzi, care au înaintat "cereri persistente, lucide şi repetate" în acest scop.
Urmărește
198 afișări
Ordinul Medicilor din Franţa ar putea permite moartea asistată în cazuri excepţionale (Imagine: Shutterstock)
Afirmând că este vorba de "o datorie de umanitate", Ordinul doreşte ca aceste cazuri de "moarte asistată" medicalizată să fie rezervate "situaţiilor excepţionale", cum ar fi "agoniile îndelungate" sau durerile "incontrolabile", pentru care legile actuale nu oferă răspunsuri.
"La cererile persistente, lucide şi repetate ale unei persoane care suferă de o boală incurabilă, nu poate fi operată şi i se aplică tratament paliativ, ar trebui să fie luată o decizie medicală legitimă în cazul situaţiilor clinice excepţionale, cu condiţia ca acestea să fie identificate ca atare, nu doar de un singur medic, ci şi de o echipă", potrivit unui comunicat al Ordinului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Avion doborât de Rusia sau un simplu accident? Care sunt teoriile contradictorii din spatele tragediei aviatice din Kazahstan
-
AUR a sesizat Consiliul Concurenţei cu privire la tranzacţia de vânzare a E.ON Energie România
-
Noi violenţe în Siria, în zona în care locuiesc mulţi membri ai sectei alawite a lui Assad
-
Suceava. O cisternă a luat foc, în urma unui accident rutier. Patru persoane rănite
În descrierea morţii asistate, Ordinul invocă o "datorie de umanitate", fără a utiliza în mod direct termenul de eutanasiere.
Legea Leonetti din 2005, încă puţin cunoscută, "răspunde mai multor situaţii privind sfârşitul vieţii", informează documentul intitulat "Sfârşitul vieţii, «moarte asistată» ", emis de către Ordin.
Această lege "autorizează folosirea unor tratamente în doze eficiente pentru ameliorarea durerilor pacientului, cu acordul său, în timp ce aceste doze ar fi putea să îi scurteze restul vieţii", aminteşte Ordinul.
"Totuşi, legea poate să nu ofere nici o soluţie pentru unele cazuri de agonie îndelungată sau pentru dureri psihice şi/sau fizice care, în pofida tratamentelor, rămân incontrolabile", notează documentul.
Deşi aceste cazuri sunt "rare, (ele) nu ar trebui să rămână fără răspuns" adaugă Ordinul, recunoscând existenţa unor "situaţii excepţionale care nu sunt luate în considerare" de legea actuală.
"Din respect faţă de demnitatea umană şi pentru a îndeplini o datorie de umanitate, ar putea fi permisă o sedare adaptată, profundă şi terminală, permisă de un colegiu prestabilit", declară Ordinul.
Citește pe alephnews.ro: Autoritățile franceze au salvat de Crăciun peste 100 de persoane care încercau să traverseze spre Marea Britanie
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Trump explodează pe Truth Social. Președintele ales le spune celor 37 de persoane cu pedepse comutate de Biden să „se ducă dracului” de Crăciun
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Vreţi să trăiţi mai mult? 6 sfaturi esenţiale de la un specialist care spune că şi-a „întinerit” vârsta cu 20 de ani
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe