Franţa deţine recordul privind detenţia imigranţilor. Sunt vizaţi în principal românii

Franţa deţine recordul european în privinţa numărului de imigranţi plasaţi în detenţie în cursul anului 2014, fiind vizaţi în principal cetăţeni români, informează site-ul publicaţiei Le Parisien.

Urmărește
250 afișări
Imaginea articolului Franţa deţine recordul privind detenţia imigranţilor. Sunt vizaţi în principal românii

Franţa deţine recordul privind detenţia imigranţilor. Sunt vizaţi în principal românii (Imagine: Adrian Stoicoviciu/Mediafax Foto)

În anul 2014, aproximativ 50.000 de persoane au fost private de libertate, dintre care 26.371 în Franţa continentală, iar 23.166 în teritorii franceze de peste mări - Mayotte şi Guyana Franceză.

Numărul de imigranţi reţinuţi în Franţa a crescut cu 9% faţă de cel înregistrat în 2013. În plus, în Franţa se află de cinci ori mai multe persoane private de libertate din acest motiv decât în Spania, de zece ori decât în Germania şi de 18 ori decât în Marea Britanie.

Dintre imigranţii reţinuţi, românii sunt vizaţi în mod special în cadrul acestei probleme cu care se confruntă statul francez. Pe lângă români, în aceeaşi situaţie, se găsesc şi imigranţii albanezi, care se stabilesc, de regulă, în regiunea Calais, situată în nordul Franţei. În clasamentul naţiunilor expulzate, albanezii ocupă primul loc (14,4%) şi locul al patrulea în rândul imigraţilor deţinuţi în Franţa continentală, după tunisieni, marocani şi algerieni.

Fiind însă "masiv folosită şi banală", această metodă de reţinere a imigranţilor s-a dovedit a fi deseori "inutilă şi, în aceeaşi măsură, absurdă, atentând asupra drepturilor omului", acuză un raport anual întocmit de cinci asociaţii care au intervenit în interiorul centrelor de reţinere a imigranţilor şi a localităţilor care se confruntă cu această problemă (Assfam, Forum-Réfugiés, France Terre d'asile, Cimade, Ordre de Malte).

"Expulzăm pe teritoriul european persoane care doresc să circule în acest spaţiu şi pot să se întoarcă oricând", a precizat David Rohi, subliniind că situaţia este similară în Guyana Franceză şi Mayotte.

Potrivit acestui raport, una din două persoane imigrante stabilite în Franţa continentală a fost expulzată în alt stat membru al spaţiului Schengen (55,1%).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici