- Home
- Externe
- PARIS, (25.09.2015, 10:08)
- Valentin Vidu - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Franţa nu va primi mai mult de 30.000 de refugiaţi, anunţă Valls
Premierul francez Manuel Valls a declarat joi seara pentru postul France 2 că Franţa nu va primi "mai mulţi de 30.000" de solicitanţi de azil în cadrul planului europan de distribuire a acestora, relatează AFP în pagina electronică.
Urmărește
486 afișări
Franţa nu va primi mai mult de 30.000 de refugiaţi, anunţă Valls (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
"Comisia Europeană a propus (să fie create) centre de primire pentru 160.000 de solicitanţi de azil. Franţa (...) a propus să primească 30.000. Nu va primi mai mulţi", a subliniat şeful Guvernului francez.
Potrivit planului CE adoptat marţi de miniştrii de Interne într-o reuniune de urgenţă la Bruxelles, Germania şi Franţa urmează să accepte cele mai multe persoane - 31.443 şi, respectiv, 24.031. Spania, Polonia şi Olanda sunt următoarele - cu 14.931, 9.287 şi, respectiv, 7.214 de azilanţi, potrivit acestui sistem obligatoriu de cote, care are ca criterii populaţia, economia, şomajul şi acceptarea în trecut a unor refugiaţi de către statele membre. România urmează să găzduiască 6.351 de azilanţi.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Biden se întâlnește cu Xi Jinping pentru ultima dată înainte de învestirea lui Trump. Ce discută cei doi lideri la Summit-ul APEC din Peru
-
Veşti bune pentru pasionaţii de călătorii: Wizz Air îşi extinde operaţiunile dintr-un oraş din România. Spre ce destinaţii vor fi mai multe zboruri
-
Finalul războiului din Ucraina se întrevede. Declaraţia lui Zelenski: „se va termina mai repede” cu Trump preşedinte
-
Fostul premier grec a fost exclus din partidul de guvernământ Noua Democraţie. Care a fost motivul
Liderii Uniunii Europene, afectate de o criză a migraţiei fără precedent şi disensiuni puternice în abordarea ei, au ajuns joi la un acord prin care să consolideze controalele la frontieră pentru a uşura afluxul şi să trimită un miliard de euro agenţiilor ONU care ajută refugiaţii în O. Mijlociu.
Ajutoare suplimentare urmează să fie acordate vecinilor Siriei, unde milioane de persoane s-au refugiat de la începutul conflictului. Liderii UE au convenit, de asemenea, să consolideze frontierele externe ale Uniunii.
Aproximativ jumătate de milion de migranţi au sosit în Europa anul acesta, scoţând la iveală disensiuni adânci în interiorul UE.
Liderii europeni au convenit să fie create centre speciale în ţările din prima linie a crizei în vederea primirii nou-veniţilor.
Un nou summit a fost programat să aibă loc în octombrie, iar Tusk şi preşedintele Comisiei Europene (CE) Jean-Claude Juncker urmează să-l primească pe preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan pe 5 octombrie.
Summitul de joi a dat Greciei şi Italiei termen ca până în noiembrie să doteze cu personal centrele speciale în care nou-sosiţii să fie înregistraţi şi amprentaţi, să înceapă procesul de distribuire a sirienilor şi altora susceptibili să primească statut de refugiaţi către celelalte state UE şi să-i deporteze pe imigranţii economici.
Deportarea este o cerinţă a Germaniei şi Franţei, dar şi a unor foste ţări comuniste ca Ungaria, Cehia şi Slovacia, care au luptat să nu fie obligate să accepte cote de refugiaţi, o opoziţie respinsă marţi printr-o rară procedură de vot asupra unei probleme atât de sensibile în cadrul reuniunii miniştrilor de Interne din UE.
Însă acordurile nu pot face prea multe pentru a calma haosul şi tensiunile care au izbucnit între foste republici iugoslave inamice precum Serbia şi Croaţia sau să încetinească afluxul din Turcia către Grecia.
Colectiv, liderii de la nivel naţional au fost mustraţi de către Comisia Eeuropeană, care a demarat proceduri de infringement împotriva a 19 state europene pentru încălcarea legislaţiei cu privire la azil. Comisia le-a cerut, tot miercuri, să inverseze tăierile finanţărilor destinate Programului Alimentar Mondial.
Preşedintele CE Jean-Claude Juncker a anunţat că, per ansamblu, UE a dublat fondurile destinate gestionării crizei migraţiei, la un total de 9,5 miliarde de euro.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Guvernul PSD-PNL publică scrisoarea Ucrainei despre interzicerea lui George Simion în țară. Ce spune liderul AUR
Citește pe www.zf.ro: Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
FastGlioma ajută neurochirurgii în detectarea tumorilor reziduale. Cum funcționează sistemul cu Inteligență Artificială
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Povestea româncei care a creat una dintre cele mai importante afaceri româneşti, cu care a devenit şi miliardară in euro
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cauza morții Andreei Cuciuc, fiica artistului Igor Cuciuc. Ce au descoperit medicii legiști la autopsie 😢
CANCAN.RO
Cât a plătit acest bucureștean, în localul lui Mugur Mihăiescu, pentru un singur ou ochi și o porție de mămăligă, cu brânză și smântână
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe