- Home
- Externe
- VARŞOVIA, (30.09.2011, 15:22)
- Valentin Vidu ,
Franţa reduce speranţele de aderare la UE ale Ucrainei şi Georgiei
Premierul francez Francois Fillon a dat o lovitură, vineri, speranţelor Ucrainei şi Georgiei de aderare la Uniunea Europeană (UE), apreciind că nu este momentul să se ofere o asemenea perspectivă celor două ţări, în cadrul summit-ului Parteneriatului Estic, la Varşovia.
Urmărește
393 afișări
"Le înţeleg aşteptarea (cu privire la aderare), dar ar fi contraproductiv să lansăm acum dezbaterea asupra formei finale a legăturilor" pe care ar trebui să le ia relaţiile între Ucraina, Georgia, pe de o parte, şi UE pe de altă parte, a declarat Fillon, citat de un membru din anturajul său.
Premierul a făcut aceste afirmaţii în cadrul unei reuniuni a Parteneriatului Estic, un forum creat în 2009 la iniţiativa Poloniei şi Suediei, din care fac parte liderii celor 27 de ţări membre UE şi cei din şase foste republici sovietice din Europa de Est (Ucraina, Belarus şi Republica Moldova) şi din Caucazul de Sud (Georgia, Armenia şi Azerbaidjan).
În timp ce Polonia, alte ţări din Europa de Est membre ale UE şi Marea Britanie văd în acest Parteneriat un prim pas către o aderare a acestor ţări la blocul european şi nu o formulă de înlocuire, această părere este departe de a fi unanimă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Războiul din Ucraina, ziua 1066. Explozii la Kiev în timpul unui raid aerian / Incendiu la o rafinărie de petrol din regiunea Ryazan din Rusia
-
Djokovic, accidentat, s-a retras din semifinala de la Australian Open. Zverev, în finală
-
Trump ordonă desecretizarea documentelor despre asasinatele care i-au vizat pe Kennedy şi Martin Luther King
Franţa în special, dar şi Germania, sunt foarte reticente la ideea extinderii frontierelor UE mai ales la Ucraina.
În aceste condiţii, declaraţia finală a summit-ului de la Varşovia se limitează să "recunoască aspiraţiile europene" ale celor şase state foste sovietice, deşi Polonia doreşte să li se ofere o "perspectivă europeană", la fel ca ţărilor din fosta Iugoslavie.
Dar în Europa se resimte o "oboseală" cu privire la extindere. În Vest domină sentimentul că ţări ca Bulgaria şi România au aderat prea devreme, în 2007. Bucureştiul şi Sofia tocmai şi-au văzut refuzată aderarea la spaţiul fără frontiere Schengen, controalele lor vamale fiind considerate insuficiente.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Cu ultimii bani şi-a cumpărat o mină abandonată care nu părea să aibă niciun viitor. Acum are o avere colosală de 200 de milioane de dolari
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cutremur în lumea televiziunii din România! Prezentatoarea-vedetă a postului a demisionat! Declarații în premieră! A fost vreme de 11 ani printre cele mai apreciate figuri din trustul Antena
CANCAN.RO
Noua regulă pentru românii care nu locuiesc la ADRESA din buletin. Ce e obligatoriu să faci din ianuarie 2025 și de ce acte ai nevoie
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe