- Home
- Externe
- BERLIN, (01.10.2011, 14:41)
- Ioana Bojan ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
RFG voia să cumpere în anii '60 de la URSS reunificarea Germaniei. Cât ar fi costat
Germania de Vest intenţiona, în anii '60, să plătească Uniunii Sovietice pentru reunificarea germană o sută de miliarde de mărci, informează săptămânalul Der Spiegel, în ediţia de sâmbătă.
Urmărește
2447 afișări
Nikita Hruşciov (s) şi liderul RDG de la acea vreme, Walter Ulbricht (Imagine: Wikipedia)
Cancelarul Republicii Federale Germane (RFG) de la acea vreme, creştin-democratul Ludwig Erhard (1963-1966), voia să obţină reunificarea Germaniei în schimbul plăţii a "două miliarde de dolari pe an, timp de zece ani", adică 100 de miliarde de mărci germane, potrivit unui membru al Cancelariei din acea perioadă.
Acest "plan Erhard", care trebuia să fie apărat de Statele Unite în faţa Uniunii Sovietice conduse de Nikita Hruşciov (1953-1964), este evocat în documente declasificate ale CIA (agenţia de informaţii americană-n.r.), potrivit revistei germane.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Războiul din Ucraina, ziua 1006. Rusia se pregăteşte să pătrundă în sudul regiunii Doneţk, afirmă armata ucraineană / Consilierul pentru securitate al lui Trump cere încetarea escaladării în Ucraina
-
Presa rusă vorbeşte despre Călin Georgescu: a insistat cu prudenţă pentru normalizarea relaţiilor cu Rusia
-
Agenţia rusă Ria Novosti anunţă victoria lui Călin Georgescu pe care îl numeşte "aliniat al Rusiei"
Considerat "imatur şi nerealist" de diplomaţii americani de la acea vreme, care nu îi dădeau decât şanse mici să reuşească, planul întocmit în perioada Războiului Rece nu a fost niciodată adoptat.
Divizată din 1949 în două state, Republica Federală Germană (RFG) şi Republica Democrată Germană (RDG), Germania nu şi-a regăsit unitatea politică şi teritorială decât la 3 octombrie 1990.
Reunificarea germană a intervenit în urma unei revoluţii paşnice în RDG, care a condus la căderea Zidului Berlinului la 9 noiembrie 1989.
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Diaspora răstoarnă TOT ce se știa! Marcel Ciolacu nu există în rezultatele de peste graniță
CANCAN.RO
De nerecunoscut! Cum a ajuns să arate Maria Sharapova, la 5 ani de la retragerea din tenis GALERIE FOTO
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe