- Home
- Externe
- (22.10.2024, 12:58)
- Daniel Contescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Frontul arctic se încinge: după Rusia, şi China trimite un submarin
Misiunea de a explora fundul mării este un semn al ambiţiilor tot mai mari ale Chinei în regiune.
Urmărește
10236 afișări
Frontul arctic se încălzeşte: după Rusia, şi China a trimis un submarin
Un submarin pe fundul Mării Arctice este ultima mişcare a Chinei, care s-a descris ca o putere „cvasi-arctică” şi care îşi măreşte flota de explorare polară, în timp ce Statele Unite monitorizează cu atenţie mişcările Beijingului şi pe ce cele ale Moscovei.
Un submarin echipat cu un echipaj care urmează să fie trimis în Arctica pentru a explora fundul polar: acesta este cel mai recent obiectiv al Chinei.
Institutul de Cercetare din China State Shipbuilding Corporation, precum şi dezvoltatorul noului vas, lucrează la noul proiect. S-au efectuat deja o serie de teste, inclusiv operaţiuni de andocare subacvatică şi operaţiuni la temperaturi scăzute.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Adrian Sârbu: Ştii cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot şi cauţi Trump pe buletin. Cu Nicu şi Marcel rămâne cum am stabilit
-
Ciucă: Al doilea zbor privat plătit de Nordis pentru Ciolacu, acum la Madrid. Menţin apelul să se retragă
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
Submarinul a fost proiectat să treacă printr-o gaură din corpul navei de cercetare Tan Suo San Hao, creată special pentru a explora regiunea arctică. Deocamdată, nu s-au făcut publice alte detalii.
Cu doar câteva săptămâni în urmă, presa chineză a distribuit fotografii şi videoclipuri care sărbătoresc prima patrulă a Gărzii de Coastă chineză care a sosit în Arctica, ca parte a unui exerciţiu comun cu Rusia.
Navele au intrat în mare pe 1 octombrie, marcând cea de-a 75-a aniversare a Republicii Populare Chineze, iar evenimentul a dus cooperarea chino-rusă la un nou nivel.
Institutul menţionat mai sus al corporaţiei de construcţii navale de stat din China a evidenţiat modul în care China a fost forţată anterior să se bazeze pe tehnologie străină, dar acum şi-a dezvoltat propriile sisteme care
„pot fi utilizate pe scară largă în viitor pentru cercetarea ştiinţifică polară, explorarea şi producţia de resurse minerale de petrol şi gaze de adâncime, construcţia şi întreţinerea conductelor de pe fundul mării şi operaţiunile de căutare şi salvare”.
Până acum, doar Rusia a trimis o navă cu echipaj pe fundul mării arctice, cu misiunea Arktika din 2007, ceea ce înseamnă că China ar putea deveni a doua ţară care să facă acest lucru.
China s-a descris ca fiind o putere „cvasi-arctică” şi îşi măreşte flota de explorare polară. A construit o serie de spărgătoare de gheaţă, dintre care cel mai recent, Jidi, şi-a făcut călătoria inaugurală în Arctica în august.
Beijingul dezvoltă, de asemenea, un alt spărgător de gheaţă proiectat să manipuleze gheaţa cu o grosime de peste 2 metri, după primul spărgător de gheaţă produs pe plan intern, Xue Long 2.
Toate aceste mişcări sunt monitorizate îndeaproape de Statele Unite, preocupate de întărirea cooperării chino-ruse într-o regiune strategică.
Citește pe alephnews.ro: Donald Tusk, premierul Poloniei, avertizează că amenințarea unui Al Treilea Război Mondial este „serioasă și reală”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Intră România în Schengen din ianuarie? Momentul decisiv ar putea fi reprezentat de discuția de la Budapesta
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Lumină misterioasă pe cerul Ploieștiului, noaptea, la ora 23:57. 'Odată cu acest sunet dubios, s-a întrerupt și emisia la TV'
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe