- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
G7 VS China. Liderii din G7 vor anunţa un plan global de infrastructură pentru a combate celebrul proiect chinezeasc "Belt and Road Initiative"
Grupul celor şapte mari economii va anunţa sâmbătă un nou plan global de infrastructură ca răspuns la iniţiativa chinezească "Belt and Road", a declarat pentru Reuters un înalt oficial din administraţia preşedintelui american Joe Biden.
G7 VS China. Liderii din G7 vor anunţa un plan global de infrastructură pentru a combate celebra iniţiativa chinezească "Drumuri şi Poduri"
Oficialul, care a vorbit reporterilor sub protecţia anonimatului, a declarat că SUA va cere liderilor din G7 „acţiuni concrete asupra muncii forţate” din China şi va cere includerea de critici faţă de Beijing în comunicatul final al întâlnirii, relatează Reuters.
ULTIMELE ȘTIRI
-
România se alătură pe deplin spațiului Schengen începând cu ianuarie 2025
-
Alegeri prezidenţiale 2024. Ce arată cele mai recente sondaje publicate. Cine ar putea intra în turul doi
-
Bucureştenii decid viitorul oraşului: Referendum crucial în aceeaşi zi cu alegerile prezidenţiale. Iată ce trebuie să ştii
-
Euro a scăzut la cel mai jos nivel din 2022 din cauză că pieţele se aşteaptă la o nouă scădere de dobândă. Din păcate şi din economia reală vin veşti proaste: sectorul privat din zona euro a scăzut dintr-o dată şi se duce înspre contracţie
"China’s Belt and Road Initiative" - BRI este o un proiect de infrastructură de mai multe miliarde de dolari lansată în 2013 de preşedintele chinez Xi Jinping, care implică iniţiative de dezvoltare şi investiţii care se întinde din Asia până în Europa şi nu numai.
Peste 100 de ţări au semnat acorduri cu China pentru a coopera în proiecte prin BRI precum căile ferate, porturile, autostrăzile sau clădiri.
Potrivit unei baze de date Refinitiv, la mijlocul anului trecut, mai mult de 2.600 de proiecte la un cost total de 3,7 trilioane de dolari au fost legate de "Belt and Road Initiative", deşi ministerul chinez de externe a declarat în iunie anul trecut că aproximativ 20% din proiecte au fost grav afectate de pandemia de COVID-19.
În martie, Biden a spus că i-a sugerat premierului britanic Boris Johnson, care găzduieşte summitul liderilor G7, că ţările democratice ar trebui să-şi dezvolte propriul plan global de infrastrutură.
„Aşadar, mâine vom anunţa un plan de reconstrucţie în mai bine al lumii, o nouă iniţiativă ambiţioasă de infrastructură globală cu partenerii noştri G7, care nu va fi doar o alternativă la BRI, a spus oficialul american pentru Reuters.
Nu au existat informaţii cu privire la modul în care schema globală de infrastructură va fi finanţată.
Scopul a fost de a colabora cu Congresul pentru a suplimenta finanţarea existentă pentru dezvoltare „cu speranţa că împreună cu partenerii din G7, sectorul privat şi alte părţi interesate vom cataliza în mod colectiv sute de miliarde de dolari pentru investiţii în infrastructură în ţările cu venituri mici şi medii care au nevoie”, a mai precizat oficialul american.
Ce este iniţiativa Belt and Road (BRI)
Iniţiativa a fost numită Planul Marshall chinez şi este o campanie susţinută de stat pentru creşterea influenţei globale a Chinei.
De-a lungul celor 7 ani de când preşedintele Xi Jinping şi-a anunţat marele plan de a conecta Asia, Africa şi Europa, iniţiativa s-a transformat într-o expresie pentru a descrie aproape toate aspectele angajamentului chinez în străinătate.
Belt and Road, sau yi dai yi lu, este supranumit de China „ noul drum al mătasii din secolul XXI” şi în final ar trebui să fie format dintr-o „centură” de coridoare terestre şi un „drum” maritim.
Sursa foto: The Guardian
Ce este G7?
G7 (Grupul celor Şapte) este o organizaţie a celor mai mari şapte aşa-numite economii avansate din lume. Din G7 fac parte: Canada, Franţa, Germania, Italia, Japonia, Marea Britanie şi Statele Unite.
Rusia s-a alăturat în 1998, creând G8, dar a fost exclusă în 2014 pentru anexarea Crimeei.
China nu a fost niciodată membră, în ciuda economiei sale mari şi a celei mai mari populaţii din lume. Nivelul său relativ scăzut al PIB-ului pe cap de locuitor înseamnă că nu este văzut ca o economie avansată în modul în care sunt cei 7 membrii.
La întâlnirea G7 participă şi reprezentanţii Uniunii Europene.
Întâlnirea G7 din acest an are loc în Cornwall, Marea Britanie, de vineri 11 iunie până duminică 13 iunie.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
GANDUL.RO