Generalul rus Serghei Şoigu a ajuns la Teheran

Secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei şi fostul ministru al apărării, generalul Serghei Şoigu, a sosit în capitala iraniană Teheran, pentru ceea ce este descris ca o „vizită de lucru", conform presei locale.

Urmărește
891 afișări
Imaginea articolului Generalul rus Serghei Şoigu a ajuns la Teheran

Generalul rus Serghei Şoigu a ajuns la Teheran

Oficialul militar rus are în program o întâlnire cu noul preşedinte iranian, Masoud Pezeshkian.

Vizita vine în contextul în care Iranul se pregăteşte să atace Israelul, ca răspuns la uciderea liderului Hamas, Ismail Haniyeh, miercurea trecută, în timp ce vizita Iranul, lucru care i-a înfuriat pe liderii de la Teheran, iar ayatollahul Ali Khamenei a dat ordin armatei şi Corpului Gardienilor Revoluţiei Islamice să atace direct şi puternic Israelul.

Israelul nu a recunoscut public că se află în spatele asasinatului, dar se pregăteşte pentru posibile represalii din partea Iranului. Într-o discuţie telefonică a miniştrilor de externe din grupul G7, de duminică, Antony Blinken ar fi spus că Iranul va putea ataca în următoarele 24 până la 48 de ore.

În Israel este aşteptată vizita comandantului Comandamentului Central al Armatei SUA, generalul Michael Korilla, care a sosit în regiune încă de sâmbătă pentru a organiza o coaliţie internaţională cu scopul de a opri atacul iranian.

Astăzi, preşedintele Joe Biden are programată o întâlnire cu principalii consilieri pe Apărare, în condiţiile în care un atac al Iranului asupra Israelului este aşteptat în această noapte.

După o întâlnirile cu liderii militari şi reprezentanţii Guvernului, Benjamin Netanyahu a declarat, duminică, că Israelul este pregătit să răspundă la orice atac. Netanyahu a discutat cu principalii comandanţi militari inclusiv posibilitatea unui atac preventiv împotriva Iranului, arată Times of Israel.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici