- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Germania a trimis un nou pachet militar Ucrainei
Guvernul german a publicat informaţii despre un nou pachet militar trimis Ucrainei, scrie Pravda Ukrainska.
Germania a trimis un nou pachet militar Ucrainei. Sursa foto: Hepta/Mediafax Foto
Germania a livrat Kievului un transportor Warthog, asta după ce, în trecut, a mai trimis ucrainenilor alte 9 astfel de vehicule. De asemenea, a trimis armatei ucrainene 6.000 de lovituri de artilerie de 155 de mm.
În acelaşi pachet sunt incluse şi sisteme autonome Vector (16) şi sisteme Heidrun RQ-35 (30). Totodată, germanii au trimis şi 30 de pachete cu dispozitive de contramăsuri pentru drone.
Alte echipamente militare incluse sunt: două tancuri WINSENT 1 de deminare, 11 sisteme de deminare controlate de la distanţă, 70 de camere cu infraroşu, 680 de arme MK 556 şi 120 CR 308, 50 de arme 338 cu precizie şi 5.000 de detonatoare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Biden se întâlnește cu Xi Jinping pentru ultima dată înainte de învestirea lui Trump. Ce discută cei doi lideri la Summit-ul APEC din Peru
-
Cum să te pregăteşti de criză. Ce pot businessurile să facă ca să treacă cu bine perioadele negre ale economiei?
-
Reacţii după moartea lui Bela Karolyi. „A rescris istoria gimnasticii mondiale”
-
Ceasul dat căpitanului care a salvat 700 de pasageri de pe Titanic, vândut cu 1,56 milioane de lire
În ultima perioadă, Germania a fost criticată pentru că nu trimite rachetele de croazieră cu rază lungă de acţiune, Taurus, Ucrainei. Dmitri Stratievski, fost consilier al Bundestag-ului pentru Ucraina şi Rusia, a declarat, pentru Monitorul Apărării şi Securităţii: „În politica germană faţă de Rusia şi în politică germană în general, există mai multe limite care restricţionează acţiunea politică. Unele dintre acestea au fost întrecute după februarie 2022, altele încă sunt menţinute. În prezent, avem de-a face cu trei tabuu-uri. Primul este că armata germană (sau specialiştii civili care reprezintă armata) nu trebuie trimisă în zone de criză. Scholz şi echipa lui sunt îngrijoraţi că germanii ar trebui să fie trimişi în Ucraina pentru a controla şi operaţionaliza rachetele Taurus, în cele din urmă”.
„Al doilea este că Germania este obligată să prevină extinderea războiului. Astfel de principii se află la baza diplomaţiei germane şi sunt ancorate în conceptele de politică externă ale guvernului. Berlinul se teme că va fi implicat în război, de această dată ca parte beligerantă. Al treilea este că orice conflict militar direct între Germania şi Rusia este inimaginabil pentru multe părţi ale societăţii germane, mai ales din cauza responsabilităţii istorice pentru crimele naziste. Toate aceste trei „obstacole” se găsesc şi în partidul SPD al lui Scholz, precum şi în celelalte partide de guvernare, FDP şi Partidul Verzilor. Politica germană este, astfel, caracterizată de doi factori când vorbim despre Taurus: propriile temeri şi presiunea politică internă”, a mai spus acesta, în cadrul unui interviu MAS Talks.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO