- Home
- Externe
- BUCUREŞTI, (14.11.2024, 14:50)
- Andrei Şerbănescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Germania interzice livrările de gaz rusesc pentru a diminua impactul Moscovei
- Germania întăreşte măsurile de securitate energetică.
- Locomotiva economică a Europei interzice livrările de gaz natural rusesc pentru a diminua impactul Moscovei asupra politicii energetice a UE.
Urmărește
3718 afișări
Germania interzice livrările de gaz rusesc pentru a diminua impactul Moscovei
Germania a avertizat terminalele de import de gaze controlate de stat să refuze orice încărcătură de gaze naturale lichefiate (GNL) provenită din Rusia, după ce a conducerea ţării a fost notificată în legătură cu un transport programat, scrie Financial Times, citat de Ziarul Financiar.
Într-o scrisoare din 6 noiembrie, obţinută de Financial Times, Ministerul Economiei din Germania „instruieşte” compania Deutsche Energy Terminal „să nu accepte nicio livrare de GNL rusesc”. Aceasta după ce compania a anunţat Berlinul că terminalul său de import din Brunsbüttel urma să primească duminică o încărcătură de provenienţă rusească.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
Noul guvern. Iohannis a convocat partidele parlamentare la consultări / PSD, PNL, UDMR şi Grupul Minorităţilor Naţionale vor veni împreună la discuţii
-
Lovitură pentru TikTok. O ţară europeană interzice aplicaţia chineză / Şi în România au fost voci care au cerut suspendarea TikTok în urma alegerilor prezidenţiale
-
Arabia Saudită a avertizat Germania cu privire la bărbatul reţinut pentru atacul de la Magdeburg
Ministerul a explicat că această decizie a fost luată pentru a proteja „interesele publice esenţiale” ale ţării, solicitând operatorului să „refuze livrările de GNL din Rusia până la noi ordine”.
Această posibilă livrare apare într-un moment în care GNL a devenit un subiect de interes pentru UE, iar preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a sugerat recent că importurile de gaze naturale din Rusia ar trebui înlocuite treptat cu achiziţii suplimentare din Statele Unite.
Până la invazia lui Vladimir Putin în Ucraina, Germania era cel mai mare importator european de gaz rusesc. În urma deciziei lui Putin de a opri livrările prin conductele care aprovizionau Germania şi alte ţări europene, guvernul cancelarului Olaf Scholz a căutat rapid alternative, construind o serie de terminale GNL pentru a primi gaze pe cale maritimă.
În scrisoarea adresată Deutsche Energy Terminal, ministerul german a subliniat că, permiţând această livrare, s-ar încălca scopul principal al terminalului GNL – acela de a face Germania şi UE „independente de gazul rusesc”.
Deşi SUA şi Regatul Unit au interzis complet importurile de GNL rusesc, UE continuă să importe această resursă, aproximativ 20% din GNL-ul folosit de UE provenind din Rusia, conform datelor furnizate de firma de analiză Kpler.
Cea mai mare parte a GNL-ului rusesc ajunge în Franţa, Spania şi Belgia, pe baza unor contracte pe termen lung de la care companiile semnatare nu se pot retrage decât dacă UE impune o interdicţie completă. Germania, deşi nu a importat direct GNL rusesc de la invazia din Ucraina, menţionează în scrisoare că ordinul ministerului „asigură că acest lucru va rămâne valabil”.
Totuşi, grupul energetic de stat german Sefe are un contract pe termen lung pentru a aduce GNL de la terminalul de export Yamal din Rusia şi a redirecţionat aproape toate livrările către un terminal de import din Franţa, conform Kpler. GNL-ul este convertit acolo şi integrat în sistemul european interconectat de conducte de gaze. Începând cu octombrie 2022, Germania a început să primească gaz prin conducte din Franţa.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: Fabrica de milionari: Revolut a creat averi pe bandă după ce angajaţii şi primii investitori ai fintech-ului au vândut acţiuni în valoare de aproape 1 miliard de dolari de la începutul lunii august
Citește pe www.zf.ro: Cum poate Bucureştiul să decoleze în topul capitalelor europene. Adevărul din spatele cifrelor, care ar putea răsturna situaţia
Citește și: Ucraina neagă informaţia potrivit căreia ruşii au ocupat o poziţie de la periferia oraşului Kupiansk
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care sunt cele mai SĂNĂTOASE alimente de pe masa de Crăciun. Specialist în nutriție: „PIFTIA și șoriciul nu au multe calorii”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe