- Home
- Externe
- (22.11.2020, 20:00)
- Irina Ursu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Germania nu mai poate trata Europa de COVID-19: Creştere importantă a locurilor ocupate la ATI în ultimele luni
- Germania se confruntă cu o creştere exponenţială a pacienţilor la ATI
- CNN scrie că ţările europene nu se mai pot baza pe Germania să le salveze bolnavii
- Germania are 6.000 de paturi de ATI ocupate şi mai are disponibile alte 4.000
Urmărește
7775 afișări
FOTO: Profimedia
Germania nu mai poate fi văzută drept salvatorul Europei în tratarea bolnavilor de COVID-19, spune CNN. Numărul de locuri ocupate la ATI a crescut de la câteva sute în septembrie, la câteva mii în noiembrie, iar medicii se tem că dacă ritmul îmbolnăvirilor se va menţine, în câteva săptămâni vor rămâne fără locuri disponibile. Iuliu Torje este medic ATI în Germania şi îţi spune care e situaţia acolo.
„Este adevărat. Germania este destul de afectată de pandemie în sensul în care foarte mulţi pacienţi sunt internaţi în spital şi mulţi dintre ei în stare gravă. Undeva la 6000 de paturi sunt ocupate pe teritoriul Germaniei, dar ar mai fi undeva la 4000 libere cu posibilitatea să se mai extindă cu undeva în jurul a 10.000 de paturi”, explică el.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
COMENTARIU Lelia Munteanu: Uzurpatorul
-
Trupele germane trebuie să fie „apte” pentru război dacă Putin atacă, afirmă Boris Pistorius. Ministrul spune că Berlinul trebuie să aloce mai mulţi bani pentru apărare
Germania are 33 de paturi de ATI la sută de mii de locuitori. Prin comparaţie, Italia are doar 8 paturi la sută de mii de locuitori. Germania a fost salvatorul Europei mai ales în primul val al pandemiei, când a preluat pacienţi din Olanda, Italia, Franţa sau Belgia.
„Trebuia să mai preluăm, dar pentru că acea curbă ascendentă a luat acum o turnură şi a ajuns în faza de platou în multe ţări nu am mai preluat. Statele respective au refuzat să mai trimită pacienţii pentru că s-au redresat cu paturile”, adaugă Iuliu Torje.
Între timp, autorităţile din Germania fac apel la populaţie să respecte restricţiile pentru a putea menţine epidemia sub control. Prim-ministrul landului german Bavaria, Markus Soder spune: „E evident acum că valul a fost stopat, dar din păcate numărul de noi infectări nu scade. Iar secţiile de Terapie Intensivă sunt aproape pline şi numărul de decese este în creştere. Dacă ieşim din lockdown acum, la acest nivel crescut de infectări, vom sfârşi prin a avea măsuri mai drastice decât Cehia şi Austria.”
Şi Angela Merkel a transmis zilele trecute germanilor să reducă contactul până la„“minimul absolut necesar” şi să între în contact cu cel mult o familie. Germania a raportat peste 16.600 de cazuri de coronavirus în ultimele 24 de ore şi 249 de decese.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe