Gest controversat: Trump l-a scăpat de închisoare pe Roger Stone, vechiul său prieten şi consilier

  • Preşedintele Trump i-a schimbat sentinţa fostului său consilier, Roger Stone.
  • Acesta fusese condamnat la 40 de luni de închisoare şi trebuia să fie încarcerat.
  • Trump şi Stone sunt prieteni de mulţi ani.
896 afișări
Imaginea articolului Gest controversat: Trump l-a scăpat de închisoare pe Roger Stone, vechiul său prieten şi consilier

Sursa FOTO: Profimedia

Donald Trump l-a graţiat pe Roger Stone, prietenul său de multă vreme şi fost consilier de campanie, care urma să petreacă trei ani şi patru luni de închisoare pentru infracţiuni legate de amestecul Rusiei în campania prezidenţială din 2016, scrie The Guardian.

Datorită deciziei luate de Trump, se consideră că Roger Stone şi-a ispăşit pedeapsa, însă rămâne cu condamnările primite. „Roger Stone a suferit deja foarte mult. El a fost tratat nedrept, la fel ca mulţi alţii în acest caz. Roger Stone este acum un om liber!“, a spus Casa Albă, care justifică gestul controversat prin faptul că vechiul prieten al preşedintelui este „victima unei farse ruseşti şi a procurorilor răzbunători“.
Stone, în vârstă de 67 de ani, a fost condamnat în noiembrie 2019 pentru obstrucţionarea unei investigaţii a Congresului în privinţa faptului că echipa lui Trump a colaborat cu Rusia pentru a câştiga alegerile din 2016. El a fost condamnat în februarie la 40 de luni, iar marţi ar fi început pedeapsa.

Însă, Stone a făcut lobby prin care a cerut clemenţă luni întregi. „Preşedintele mi-a spus că a considerat că procesul meu a fost nedrept“, a spus Stone, vineri, pentru Associated Press.

Deşi nu este imprevizibilă, mişcarea lui Trump, de a-l scuti pe Stone de închisoare, nu va face decât să amplifice îngrijorarea criticilor, accea că administraţia Trump a intervenit în sistemul de justiţie pentru a-l proteja pe preşedinte şi pe prietenii săi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici