Google confirmă că hackeri legaţi de Iran au vizat campaniile lui Donald Trump şi Joe Biden

  • Un grup de hackeri legat de guvernul iranian a vizat oficiali din campaniile preşedintelui Joe Biden şi fostului preşedinte Donald Trump.
  • Totodată, divizia de securitate cibernetică a Google a anunţat că atacurile sunt în curs de desfăşurare împotriva oficialilor campaniei.
Urmărește
91 afișări
Imaginea articolului Google confirmă că hackeri legaţi de Iran au vizat campaniile lui Donald Trump şi Joe Biden

Google confirmă că hackeri legaţi de Iran au vizat campaniile lui Donald Trump şi Joe Biden

Divizia de securitate cibernetică a Google a scris miercuri că APT42 – un grup de hackeri asociat cu Corpul Gardienilor Revoluţiei Islamice din Iran, a vizat „conturile personale de e-mail a aproximativ 12 persoane afiliate preşedintelui Biden şi fostului preşedinte Trump”, notează POLITICO.

Printre acestea se numărau atât actuali şi foşti oficiali ai guvernului SUA, cât şi persoane care lucrau la campanie.

Analiza arată că Google a blocat „numeroase” încercări ale APT42 de a se conecta la conturile personale ale acestor persoane şi a notificat campaniile vizate.

Raportul publicat de divizia de securitate cibernetică a Google nu confirmă faptul că APT42 a fost în spatele vreunei operaţiuni de hacking şi scurgere de informaţii, ci doar că Iranul este interesat de campanii, inclusiv de cea a Kamalei Harris.

APT42 a vizat şi campaniile din 2020

Gruparea de hackeri APT42 nu se află la prima acţiune de vizare a campaniilor din SUA. APT42 a încercat, de asemenea, să intervină în timpul alegerilor prezidenţiale americane din 2020. La momentul respectiv, Google a fost, de asemenea, implicat în blocarea tentativelor acestor atacatori şi ale unui alt grup legat de China de a viza campaniile lui Trump şi Biden.

Săptămâna aceasta, Donald Trump a dat vina pe Iran pentru piratarea campaniei sale. FBI investighează cazul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici