- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Guvernul olandez declară penurie de apă din cauza secetei
Guvernul olandez a declarat miercuri penurie de apă, ca urmare a unei veri neobişnuit de secetoase şi a faptului că nu sunt prognozate ploi pentru următoarele două săptămâni, potrivit Reuters.
Două treimi din populaţia olandeză trăieşte sub nivelul mării, iar seceta poate deveni rapid o problemă acută în Ţările de Jos, ducând la secarea râurilor şi la îngreunarea traficului pe apă.
O altă problemă apare din cauza uscării digurilor deoarece multe dintre acestea au nevoie de greutatea apei pentru a rămâne rezistente.„De câteva săptămâni vedem că se usucă pământul în Ţările de Jos din cauza evaporării din propria ţară şi a debitelor foarte scăzute ale râurilor din străinătate", a declarat Michele Blom de la agenţia pentru lucrări publice şi gestionarea apei din ţară, desemnată să supravegheze un grup de lucru pentru secetă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
-
UE s-ar putea extinde: O ţară din Europa vrea să organizeze un referendum pentru a adera la UE
-
Dronele ucrainene ar fi distrus un depozit de muniţie rusesc în regiunea Rostov
În acest moment, barjele de pe Rinul inferior, o rută importantă pentru transportul cărbunelui din Rotterdam în interiorul ţării şi către oţelăriile şi producătorii de energie din Germania, funcţionează la mai puţin de jumătate din capacitate.
Ministerul olandez al Infrastructurii şi Transporturilor a declarat că, începând de marţi, la Lobith, oraşul din estul ţării unde Rinul intră în Olanda, apa este „excepţional de scăzută pentru această perioadă a anului".
Nivelurile erau mai bune în râul Maas, cunoscut şi sub numele de Meuse, care curge din Franţa în Olanda.
Cu toate acestea, nivelul apelor subterane este în scădere mai ales în sud. Apa potabilă nu este afectată, dar autorităţile locale fac apel la populaţie să economisească apa şi să nu o folosească pentru irigaţii.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.