- Home
- Externe
- MOSCOVA, (24.03.2014, 16:46)
- Luminiţa Bogdan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Guvernul rus nu a discutat despre eventuala alipire a Transnistriei la Rusia
Guvernul rus nu a discutat despre posibilitatea ca regiunea separatistă transnistreană să intre în componenţa Federaţiei Ruse, a declarat, luni, vicepremierul Dmitri Kozak, relatează agenţia Itar-Tass, în ediţia online.
Urmărește
605 afișări
Guvernul rus nu a discutat despre eventuala alipire a Transnistriei la Rusia
"Guvernul nu a discutat cu mine această problemă", a afirmat vicepremierul rus.
Numit în funcţia de vicepremier în 2012, Dmitri Kozak este autorul memorandumului privind soluţionarea conflictului transnistrean propus de Vladimir Putin în 2003, care prevedea federalizarea Republicii Moldova.
Declaraţia intervine după ce presa a anunţat săptămâna trecută că preşedintele Parlamentului regimului separatist de la Tiraspol, Mihail Burla, cerut Moscovei, într-o scrisoare trimisă Dumei de Stat, să analizeze posibilitatea includerii regiunii separatiste în componenţa Federaţiei Ruse.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Vîlceanu: PNL trebuie să-şi schimbe conducerea toată şi trebuie să plece de la guvernare imediat
-
Nicuşor Dan, uimit de rezultatul alegerilor: Vreau să înţeleg mecanismul
-
Lasconi: Promit că voi da totul pentru a mă ridica la aşteptările voastre
Solicitarea a avut loc în contextul în care preşedintele rus Vladimir Putin a semnat săptămâna trecută acordul prin care peninsula Crimeea intră oficial în componenţa Rusiei.
În acest context, mai mulţi oficiali şi-au exprimat temerea că Rusia ar avea în vedere o acţiune în regiunea transnistreană, parte a Republicii Moldova, pentru a destabiliza Chişinăul, înaintea semnării Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană.
De altfel, preşedintele regimului separatist de la Tiraspol, Evgheni Şevciuk, s-a aflat săptămâna trecută într-o vizită la Moscova, pentru discuţii privind situaţia din regiunea transnistreană. Vicepremierul Dmitri Rogozin, emisarul special al Kremlinului în dosarul transnistrean, anunţase o şedinţă specială a Guvernului rus pe această temă, însă presa a scris ulterior că aceasta s-a transformat în simple consultări între Şevciuk şi Rogozin.
Rusia dispune de un contingent militar în regiunea separatistă în urma conflictului din 1992, pe care refuză să-l retragă, în pofida angajamentului asumat în 1999. Moscova participă, de asemenea, la misiunea de pacificare din regiune şi este mediator în procesul de negocieri în formatul "5+2" privind soluţionarea conflictului transnistrean, din care, în afară de Chişinău şi Tiraspol, mai fac parte Ucraina şi OSCE, iar SUA şi UE ca observatori.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Iuliana Pepene, una dintre cele mai frumoase prezentatoare de știri, e iar singură!
PROSPORT.RO
Curs valutar BNR 25 noiembrie 2024. Cât costă 1 euro, după ce Călin Georgescu a câștigat primul tur al alegerilor
CANCAN.RO
„LEGIONAR” – cel mai căutat cuvânt pe dexonline după primul tur al alegerilor prezidențiale. De ce au votat românii un candidat pro-rus
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe