Hackerii vizează din ce în ce mai des smartphone-urile, pentru a obţine date bancare

Hackerii vizează din ce în ce mai des smartphone-urile, în încercarea de a obţine date bancare pentru a sustrage banii victimelor, potrivit unui studiu publicat marţi.

Urmărește
189 afișări
Imaginea articolului Hackerii vizează din ce în ce mai des smartphone-urile, pentru a obţine date bancare

Hackerii vizează din ce în ce mai des smartphone-urile, pentru a obţine date bancare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Într-o perioadă de 12 luni, a crescut de şase ori numărul utilizatorilor de telefoane mobile cu sistemul Android care au fost vizaţi de atacuri online vizând obţinerea unor date bancare, arată un studiu realizat de compania de securitate informatică Kaspersky Labs, în colaborare cu Interpol.

Potrivit studiului, 60% dintre programele folosite de hackeri împotriva sistemului Android în perioada august 2013-iulie 2014 au fost dezvoltate pentru sustragerea de date bancare şi inclusiv a banilor deţinuţi în conturi de clienţi.

Studiul vizează în special telefoanele prevăzute cu sistemul de operare Android, care reprezintă 85% din piaţa de telefonie mobilă. "Este de înţeles de ce hackerii dezvoltă un număr mare de programe pentru a ataca telefoanele cu sistemul Android: în prezent, smartphone-urile sunt din ce în ce mai mult folosite pentru cumpărături sau servicii online", explică autorii studiului.

Cel mai mare număr de utilizatori de telefoane cu sistemul Android vizaţi de atacurile hackerilor se află în Rusia. De asemenea, au fost vizaţi utilizatori din Ucraina, Spania, Marea Britanie, Vietnam, Malaysia, Germania, India şi Franţa.

În cele 12 luni, utilizatorii au anunţat aproximativ 3,4 milioane de atacuri lansate de hackeri. Numărul atacurilor lunare a crescut de 10 ori în perioada august 2013-martie 2014. Cele mai multe atacuri sunt realizate prin intermediul programelor "Trojan-Banker" şi "Trojan-SMS", prin care hackerii încearcă să obţină acces la conturile bancare ale clienţilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici