Hamas reafirmă că este gata să aplice acordul de încetare a focului din Gaza fără „noi condiţii”

Gruparea Hamas şi-a reiterat „disponibilitatea” de a adopta acordul de încetare a focului în Gaza, propus iniţial în luna mai de preşedintele american Joe Biden, fără „noi condiţii”.

Urmărește
359 afișări
Imaginea articolului Hamas reafirmă că este gata să aplice acordul de încetare a focului din Gaza fără „noi condiţii”

Yahya Sinwar, şeful grupării militante

O delegaţie Hamas s-a întâlnit miercuri la Doha cu mediatori qatarioţi şi egipteni pentru a discuta despre un armistiţiu în Gaza şi despre un posibil schimb de ostatici şi prizonieri, se arată într-o declaraţie a grupării, scrie France24.

Discuţiile s-au concentrat asupra „evoluţiilor privind cauza palestiniană şi agresiunea asupra Fâşiei Gaza”, însă Hamas nu indicat dacă discuţiile au condus la un progres.

Declaraţia Hamas a reiterat „disponibilitatea sa pentru punerea în aplicare imediată a acordului de încetare a focului bazat pe declaraţia preşedintelui Biden”, relevă sursa citată.

Negocierile privind o încetare a focului dintre Israel şi Hamas sunt mediate de câteva luni de Qatar, Egipt şi Statele Unite. Până în prezent, nu s-a ajuns la un acord comun.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici