- Home
- Externe
- WASHINGTON, (16.12.2016, 19:02)
- Mihai Draghici
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Hillary Clinton atribuie înfrângerea anchetei FBI şi "atacului" lansat de Vladimir Putin
Hillary Clinton a atribuit înfrângerea în scrutinul prezidenţial deciziei directorului FBI, James Comey, de a relua o anchetă în cazul serverului de email privat şi atacurilor cibernetice coordonate de preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, care au avut rolul "subminării democraţiei" americane.
Urmărește
2881 afișări
Hillary Clinton atribuie înfrângerea anchetei FBI şi "atacului" lansat de Vladimir Putin
Înfrângerea mea electorală a fost cauzată de convergenţa a două evenimente "fără precedent" - anunţul directorului FBI, James Comey, privind reluarea anchetei în cazul utilizării unui server de email privat şi "atacul contra ţării noastre" lansat de Vladimir Putin, a spus Hillaty Clinton.
"Rusia a încercat să submineze democraţia americană prin atacuri cibernetice care au vizat Partidul Democrat", a declarat Hillary Clinton la o întâlnire cu un grup de donarori de campanie desfăşurată în Manhattan (New York).
ULTIMELE ȘTIRI
-
România se alătură pe deplin spațiului Schengen începând cu ianuarie 2025
-
Ciucă: Al doilea zbor privat plătit de Nordis pentru Ciolacu, acum la Madrid. Menţin apelul să se retragă
-
Alegeri prezidenţiale 2024. Ce arată cele mai recente sondaje publicate. Cine ar putea intra în turul doi
-
Bucureştenii decid viitorul oraşului: Referendum crucial în aceeaşi zi cu alegerile prezidenţiale. Iată ce trebuie să ştii
"Vladimir Putin m-a acuzat public pe mine pentru furia poporului său şi există o legătură directă între ce a spus atunci şi ce a făcut în campania electorală", a afirmat Hillary Clinton, citată de cotidianul The New York Times.
"Să nu ne lăsăm induşi în eroare - iar presa începe să îşi dea seama de lucrul pe care am încercat cu disperare să îl prezentăm în ultimele luni de campanie: ce s-a întâmplat nu a fost doar un atac împotruva mea şi a campaniei mele, deşi acest lucru a amplificat situaţia. Este vorba de un atac împotriva ţării noastre. Suntem dincolo de preocupările politice normale - este vorba de integritatea democraţiei şi de securitatea naţiunii", a atras atenţia Hillary Clinton.
Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a monitorizat personal atacurile cibernetice lansate de agenţiile de spionaj ruse în campania electorală din SUA, transformându-le dintr-o acţiune de discreditare a democraţiei americane într-un efort de a-l ajuta pe Donald Trump, au acuzat oficiali de la Washington.
Concluzia serviciilor secrete americane este că Rusia a încercat să influenţeze alegerile din SUA prin atacuri cibernetice care au vizat persoane şi instituţii, inclusiv structuri ale Partidului Democrat. Donald Trump a catalogat drept "ridicole" acuzaţiile, argumentând că a câştigat corect scrutinul prezidenţial. Şi Rusia a respins acuzaţiile, numindu-le "absurde".
"Nu cred că în Administraţia Rusiei se întâmplă astfel de lucruri fără ca Vladimir Putin să ştie de ele. Atunci când vorbim despre o intruziune cibernetică atât de semnificativă, este vorba de cele mai înalte niveluri ale Administraţiei", a declarat vineri Ben Rhodes, consilier prezidenţial american pentru Siguranţa naţională. Alţi oficiali din cadrul Administraţiei SUA au declarat sub protecţia anonimatului că atacurile cibernetice ruse au început ca efort general de discreditare a democraţiei americane. "Această acţiune a început ca efort de a demonstra ca democraţia americană nu este mai credibilă decât versiunea lui Putin. Treptat, a devenit un efort de a arăta deficienţele lui Hillary Clinton, prin ignorarea rezultatelor atacurilor cibernetice antirepublicane, căci au existat şi astfel de acţiuni. Până în toamnă, a devenit un efort de a ajuta campania lui Donald Trump, deoarece Vladimir Putin a gândit că Trump va fi mult mai prietenos faţă de Rusia, mai ales din punctul de vedere al sancţiunilor economice", a explicat un oficial american de rang înalt.
Statele Unite vor "lua măsuri" ca reacţie la atacurile cibernetice comise de Rusia în campania electorală americană, a avertizat preşedintele în funcţie, Barack Obama. "Cred că nu există dubii că atunci când un guvern străin încearcă să influenţeze integritatea alegerilor noastre ... trebuie să luăm măsuri şi vom lua. Vom lua măsuri când şi unde vom dori. Unele vor fi explicite şi publice, altele nu", a declarat Barack Obama pentru postul public de radio din SUA (NPR).
"Preşedintele rus, Vladimir Putin, este conştient de sentimentele pe care le am în acest caz, căci am vorbit direct cu el", a subliniat Barack Obama.
Conform unor oficiali din cadrul serviciilor secrete americane citaţi de NBC News, Vladimir Putin ar fi intervenit direct în atacurile cibernetice care au vizat campania electorală din Statele Unite. Informaţii dezvăluite recent ar conţine dovezi despre implicarea directă a liderului de la Kremlin în atacurile informatice care au vizat serverele Comitetului Naţional al Partidului Democrat din SUA.
La nivel public, Rusia a catalogat drept "absurde" acuzaţiile privind implicarea lui Vladimir Putin în scrutinul din SUA. Speculaţiile conform cărora preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, ar fi fost implicat personal în operaţiunile hackerilor de a influenţa scrutinul prezidenţial din Statele Unite sunt "absurde", consideră ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov. "Am fost uimit când am aflat acest lucru. Este absurd, nu există nicio şansă ca cineva să creadă acest lucru", a reacţionat Serghei Lavrov.
Donald Trump, preşedintele-ales al SUA, consideră "ridicole" suspiciunile privind implicarea Rusiei în campania electorală americană, subliniind că hackerii trebuie prinşi în flagrant şi notând că, dacă el ar fi denunţat ingerinţe străine, ideea ar fi fost numită "teorie a conspiraţiei". "Vă puteţi imagina că, în cazul în care am fi avut alt rezultat al alegerilor şi am fi încercat noi să jucăm cartea Rusia/CIA, ideea ar fi fost numită teorie a conspiraţiei", a transmis Donald Trump prin Twitter. "Până nu prinzi hackerii în fapt, este greu să determini cine comite atacurile informatice. De ce nu s-a vorbit despre acest lucru înaintea alegerilor?", a adăugat Trump, citat de site-ul Politico.com.
Experţi ai serviciilor de informaţii citaţi de cotidianul The Washington Post au declarat zilele trecute că atacurile cibernetice au fost comise de Rusia cu scopul facilitării victoriei lui Donald Trump în scrutinul prezidenţial american. Barack Obama a cerut serviciilor de informaţii să verifice atacurile cibernetice şi ingerinţele străine în scrutinul prezidenţial din noiembrie şi să prezinte raportul înainte de sfârşitul mandatului său, pe 20 ianuarie.
În octombrie, Administraţia Statelor Unite a formulat acuzaţii oficiale la adresa Rusiei privind o serie de atacuri cibernetice care au vizat servere ale Partidului Democrat în timpul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale şi legislative. În ultimele luni, oficiali americani au semnalat că atacurile cibernetice au fost efectuate de hackeri susţinuţi de Administraţia de la Moscova, scopul posibil fiind de a perturba campania în care candidata democrată la funcţia de preşedinte, Hillary Clinton, s-a confruntat cu republicanul Donald Trump. "Avem motive să credem, date fiind scopul şi sensibilităţile acestor eforturi, că aceste activităţi puteau fi autorizate doar de oficiali de rangul cel mai înalt din Rusia", a transmis Administraţia SUA.
Citeşte şi: Donald Trump nu intenţionează să ceară continuarea anchetelor în cazul lui Hillary Clinton
Citeşte şi: Ce femeie va fi preşedinte în Statele Unite după culoarul creat de Hillary Clinton? Top 6 femei cu şanse - FOTO
Citeşte şi: Obama îl felicită pe Trump, pledează pentru coeziunea naţiunii şi se declară "mândru" de Clinton - VIDEO
Citeşte şi: ALEGERI SUA: Hillary Clinton îl felicită pe Donald Trump şi speră că va fi preşedintele tuturor americanilor - VIDEO
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Gala ZF 2024. Adrian Sârbu: „Oportunitatea ta este România. Trebuie să te implici în câmpul puterii” / Gerard Baker, editor global Wall Street Journal, prezent la Gală, a vorbit despre viitorul economic al Europei și al SUA în urma victoriei lui Trump
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Lumină misterioasă pe cerul Ploieștiului, noaptea, la ora 23:57. 'Odată cu acest sunet dubios, s-a întrerupt și emisia la TV'
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe