- Home
- Externe
- TOKYO, (06.08.2018, 10:13)
- Mircea Olteanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Hiroshima comemorează 73 de ani de la atacul nuclear. Primarul avertizează că ascensiunea naţionalismului egocentric ameninţă pacea
Ascensiunea naţionalismului egocentric şi modernizarea arsenalelor atomice riscă să reaprindă tensiunile din timpul Războiului Rece, a declarat Kazumi Matsui, primarul oraşului Hiroshima, cu ocazia comemorării a 73 de ani de la atacul nuclear american de la finalul celui de-al II-lea Război Mondial.
Urmărește
1107 afișări
Hiroshima comemorează 73 de ani de la atacul nuclear. Primarul avertizează că ascensiunea naţionalismului egocentric ameninţă pacea
"Dacă familia umană uită istoria sau încetează să o confrunte, am putea comite din nou o eroare teribilă", a spus Matsui, care a lansat un nou apel la o lume fără arme nucleare, cu ocazia unei ceremonii comemorative care a avut loc luni la Hiroshima, informează site-ul publicaţiei Japan Times.
"Eforturile de eliminarea a armelor nucelare trebuie să continue", a adăugat primarul.
"Anumite ţări proclamă în mod flagrant un naţionalism egocentric şi îşi modernizează arsenalele nucleare, reaprinzând tensiunile care s-au diminuat după sfârşitul Războiului Rece", a mai declarat oficialul nipon, în contextul în care preşedintele SUA, Donald Trump, a promis că va moderniza şi reconstrui arsenalul atomic al SUA.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Un avion sud-coreean cu 181 de persoane la bord s-a prăbușit la aterizare în sud-vestul Coreei de Sud, spun oficialii. 28 de oameni au murit
-
Noul decret al lui Putin desemnează Ucraina drept sursă principală de „extremism” şi introduce conceptul de „rusofobie”
-
Elon Musk susţine partidul AfD într-un articol de opinie publicat într-un ziar german
-
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Zelenski sugerează schimbări importante în structura de personal / Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
În ianuarie 2018, cu ocazia primului său Discurs privind Starea Uniunii, preşedintele Trump afirma că "(SUA) trebuie să ne modernizăm şi să reconstruim arsenalul nuclear. Sperăm să nu îl folosim niciodată, dar să îl facem atât de puternic încât să descurajeze orice act de agresiune din partea oricui. Poate că într-o zi va fi un moment magic în care ţările lumii se vor aduna împreună pentru a elimina armele nucleare. Din păcate, nu am ajuns în acel moment".
Matsui şi-a exprimat şi speranţa că detensionarea situaţiei în Peninsula Coreea va contribui la denuclearizarea regiunii şi a lansat un apel către liderii din întreaga lume să negocieze un tratat internaţional pentru interzicerea armelor atomice.
În cursul ceremoniei din Parcul Memorial al Păcii a fost ţinut un moment de reculegere la ora locală 08.15, exact în momentul în care în urmă cu 73 de ani deasupra oraşului Hiroshima a explodat o bomba atomică americană, poreclită "Little Boy".
La ceremonia comemorativă din acest an au participat reprezentanţi din 85 de state, inclusiv din ţări care posedă arsenale nucleare, precum Rusia, Marea Britanie, Franţa şi SUA. China nu a trimis un reprezentant.
Aproximativ 140.000 de persoane au fost ucise în urma atacului nuclear american efectuat la Hiroshima pe 6 august 1945. Trei zile mai târziu, alte circa 90.000 de persoane au murit în urma lansării unei noi bombe atomice, la Nagasaki. Japonia a capitulat pe 15 august 1945.
Citește pe alephnews.ro: Coaliția PSD-PNL-UDMR stabilește datele alegerilor prezidențiale. Primul tur, înainte de Paște?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Sonda Parker Solar Probe a ajuns la 6,1 milioane kilometri față de Soare. Cristian Român: „A zburat cu cea mai mare viteză atinsă vreodată de un obiect creat de mâna omului”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
GALERIE FOTO. S-au despărțit de Crăciun! Manechinul a șters toate pozele cu fotbalistul de pe rețelele de socializare
PROSPORT.RO
Care sunt cele două CUVINTE din limba română pe care le-ai folosit greșit până acum. Le auzi tot timpul de sărbători
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe