- Home
- Externe
- MOSCOVA, (11.09.2013, 07:14)
- Valentin Vidu - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ilia Pianzin, condamnat la zece ani de închisoare pentru un atentat dejucat împotriva lui Putin
Un bărbat a fost condamnat marţi la zece ani de închisoare de către un tribunal de la Moscova pentru implicare în proiectul unui atentat împotriva preşedintelui rus Vladimir Putin, au anunţat agenţiile ruse.
Urmărește
374 afișări
Ilia Pianzin, condamnat la zece ani de închisoare pentru un atentat dejucat împotriva lui Putin (Imagine: Shutterstock)
Suspectul Ilia Pianzin, un cetăţean kazah, şi-a recunoscut vinovăţia, a precizat agenţia oficială Itar-Tass.
Rusia a afirmat la începutul lui 2012 că serviciile secrete ruse şi ucrianene au dejucat un atentat al islamiştilor ceceni împotriva lui Vladimir Putin, pe atunci premier, cu mai puţin de o săptămână înaintea alegerilor prezidenţiale de la 4 martie, pe care le-a câştigat.
Complotul a fost descoperit în Ucraina.
În august 2012, Ilia Pianzin a fost extrădat din Ucraina şi predat autorităţilor ruse.
ULTIMELE ȘTIRI
-
VIDEO. Musk și Trump au făcut Revelionul împreună. Imagini virale cu cei doi executând „Dansul Victoriei” care l-a consacrat pe Trump
-
Câte eoliene şi solare s-ar putea pune în funcţiune anul acesta? Datele arată că ar putea fi cel mai bun an pentru regenerabile
-
Masacrul din New Orleans, catalogat drept atac terorist; şeful poliţiei confirmă intenţia
-
Franţa îşi pierde influenţa în Africa. Încă o ţară a anunţat retragerea trupelor franceze
Un al doilea suspect, Adam Osmaev, a fost de asemenea arestat.
Televiziunea rusă afirma atunci că cei doi bărbaţi, arestaţi la Odesa, în sudul Ucrainei, aveau legături cu liderul rebeliunii islamiste din Caucazul rus Doku Umarov.
Potrivit televiziunii ruse, cei doi suspecţi au declarat că au primit instrucţiuni să meargă iniţial la Odesa, pentru a învăţa să confecţioneze bombe, urmând ca apoi să se ducă la Moscova pentru a pregăti un atentat împotriva lui Putin.
Kievul a fost nevoit să suspende extrădarea lui Osmaev, în aşteptarea unei decizii a Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO), la care avocaţii acestuia au făcut recurs.
În decembrie 2012, procesul său a început la Odesa. El a revenit, atunci, asupra declaraţiilor, afirmând că agenţi din cadrul serviciilor ucrainene de securitate l-au torturat.
Citește pe alephnews.ro: COVID rămâne un mister la 5 ani de la începerea pandemiei. China respinge solicitarea OMS de a dezvălui mai multe date
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Care este cel mai nesănătos aliment din lume, pe care foarte mulţi români îl mănâncă în fiecare zi fără să ştie
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Revelion de COȘMAR pentru Brigitte Pastramă! Ce a pățit când a ajuns cu Florin, soțul ei, la locație
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe