Imunitatea senatorului Matteo Salvini, suspendată. Acesta ar fi oprit accesul mai multor imigranţi salvaţi din Mediterană

  • Senatul Italiei a aprobat, miercuri seară, suspendarea imunităţii parlamentare a senatorului Matteo Salvini
  • Acesta este liderul formaţiunii extremiste Liga Nordului
  • Salvini va putea fi judecat într-un presupus caz de sechestrare de persoane deoarece nu a permis debarcarea unor imigranţi extracomunitari
1033 afișări
Imaginea articolului Imunitatea senatorului Matteo Salvini, suspendată. Acesta ar fi oprit accesul mai multor imigranţi salvaţi din Mediterană

Sursa: Profimedia Images

Solicitarea de suspendare a imunităţii fostului vicepremier şi ministru de Interne a primit avizul favorabil al Senatului italian. O iniţiativă de blocare a trimiterii în judecată a fost respinsă cu 152 de voturi împotrivă şi 76 pentru, informează agenţia Adnkronos.

Matteo Salvini va fi judecat sub acuzaţia de sechestrare de persoane pentru că a blocat câteva zile, în iulie 2019, debarcarea în Italia a 131 de imigranţi extracomunitari salvaţi din Marea Mediterană de o navă a Pazei de Coastă italiene.

"Sunt absolut liniştit şi mândru de ceea ce am făcut", a reacţionat Matteo Salvini după suspendarea imunităţii aprlamentare.

"Voi proceda la fel când voi reveni la guvernare", a subliniat Matteo Salvini, citat de agenţia de presă ANSA.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici