Incident la graniţa NATO. Un avion militar rus a încălcat spaţiul aerian al Finlandei

Un avion militar rus este suspectat că a încălcat spaţiul aerian finlandez, luni, a anunţat Ministerul finlandez al Apărării într-un comunicat.

3072 afișări
Imaginea articolului Incident la graniţa NATO. Un avion militar rus a încălcat spaţiul aerian al Finlandei

Incident la graniţa NATO. Un avion militar rus a încălcat spaţiul aerian al Finlandei

Incidentul a avut loc estul Golfului Finlandei şi a durat aproximativ două minute, a precizat ministerul. Avionul militar rus a pătruns 2,5 kilometri în spaţiul aerian finlandez, potrivit Reuters.

"Luăm în serios suspiciunea de încălcare teritorială şi investigaţia a fost demarată imediat", a declarat ministrul finlandez al Apărării, Antti Hakkanen.

Precedenta încălcare teritorială confirmată de către avioane ruse a avut loc în august 2022, când două avioane de luptă au intrat în spaţiul aerian finlandez în Golful Finlandei, a precizat ministerul.

Finlanda are o frontieră comună de 1.300 de km cu Rusia. Ţara nordică a devenit membră NATO în 2023.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici