Infecţiile cu Norovirus în Marea Britanie, la cele mai mari cote din ultimii cinci ani. 45 de spitale sunt în carantină

Infecţia cu Norovirus, virus responsabil pentru gastroenterite virale, izbucnită în Marea Britanie, epidemie care a atins marţi cele mai mari cote din ultimii cinci ani, a provocat intrarea în carantină a mai multor spitale de pe întreg teritoriul Marii Britanii.

Urmărește
405 afișări
Imaginea articolului Infecţiile cu Norovirus în Marea Britanie, la cele mai mari cote din ultimii cinci ani. 45 de spitale sunt în carantină

Un val de infecţii cu Norovirus în Marea Britanie, la cele mai mari cote din ultimii cinci ani. 45 de spitale, în carantină (Imagine: Shutterstock)

Experţii au avertizat despre apariţia precoce a virusului în acest an, estimând o creştere a epidemiei pe parcursul iernii. Până la această oră, virusul a cunoscut o creştere de 52% în comparaţie cu nivelul anului trecut, potrivit Agenţiei pentru Protejarea Sănătăţii, însă cifrele sunt relative deoarece nu toate persoanele care se îmbolnăvesc ajung să declare în faţa medicului de familie apariţia virusului, date care să fie centralizate mai apoi de către Agenţie, relatează Daily Mail.

Începând cu luna iulie au fost înregistrate 1.975 de cazuri, în comparaţie cu nivelul de la aceeaşi dată din 2010, când 1.301 de persoane fuseseră afectate de virus.

Aproximativ 45 de spitale au intrat în carantină şi au fost nevoite să găsească soluţii alternative pentru cazarea pacienţilor, în timp ce s-au efectuat ample procese de dezinfectare. Pacienţii depistaţi cu virusul au fost puşi în carantină. Spitalul Solihull din West Midlands, East Surrey Hospital, Weston General Hospital din oraşul Weston-super-Mare, şi Hinchingbrooke din Cambridgeshire sunt doar câteva astfel de exemple, unde spitalele au întreprins măsuri drastice pentru a izola virusul.

Virusul este extrem de contagios şi se poate răspândi doar dacă se ating aceleaşi clanţe sau balusrade cu purtătorul virusului. Experţii sunt de părere că dacă o persoană purtătoare vomită, există şanse foarte mari ca toţi cei prezenţi în aceeaşi cameră să fie contaminaţi. Motivele pentru care virusul a apărut aşa de devreme nu sunt cunoscute, iar răspândirea epidemiei este extrem de imprevizibilă.

Chiar dacă este cunoscut ca fiind un virus specific iernii, el se poate răspândi pe toată perioada anului, însă prevalenţa îmbolnăvirilor în sezonul rece este datorată faptului că oamenii petrec mai mult timp împreună în spaţii închise, condiţii care facilitează răspândirea.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici