Israelul se pregăteşte pentru evacuarea civililor din Rafah - surse

Ministerul israelian al Apărării a cumpărat zeci de mii de corturi, pregătind evacuarea civililor din Rafah în perspectiva unui atac în zona pe care o consideră ultimul bastion al grupării Hamas.

273 afișări
Imaginea articolului Israelul se pregăteşte pentru evacuarea civililor din Rafah - surse

Israelul se pregăteşte pentru evacuarea civililor din Rafah - surse

Israelul a pregătit zeci de mii de corturi pentru civilii palestinieni pe care intenţionează să îi evacueze din Rafah în următoarele săptămâni, înaintea unui asalt asupra oraşului pe care îl consideră ultimul bastion al Hamas în Fâşia Gaza, au declarat miercuri surse israeliene.

Populaţia din Rafah, zonă aflată la graniţa cu Egiptul, a crescut în ultimele luni cu peste un milion de palestinieni care au fugit din restul Fâşiei Gaza în urma ofensivei israeliene. Soarta palestinienilor din Gaza îngrijorează atât puterile occidentale, cât şi Cairo, care a exclus primirea de refugiaţi în Peninsula Sinai, relevă Reuters.

După săptămâni de discuţii cu Statele Unite despre garanţiile civile, Ministerul israelian al Apărării a cumpărat 40.000 de corturi, fiecare cu o capacitate de 10-12 persoane, pentru palestinienii care ar urma să fie relocaţi din Rafah, au declarat surse guvernamentale israeliene.

O înregistrare video care a circulat online pare să arate rânduri de corturi care se ridică în Khan Younis, un oraş situat la aproximativ 5 km de Rafah.

Deşi nu a discutat planuri de luptă specifice, armata israeliană a semnalat din ce în ce mai des că este pregătită să acţioneze la Rafah.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici