Joe Biden: Noua tulpină a coronavirusului este "sursă de îngrijorare, dar nu de panică"

Preşedintele SUA, Joseph Biden, a declarat luni seară că noua tulpină de coronavirus, Omicron, reprezintă o "sursă de îngrijorare, dar nu de panică", subliniind că nu intenţionează să aplice restricţii antiepidemice generale.

292 afișări
Imaginea articolului Joe Biden: Noua tulpină a coronavirusului este "sursă de îngrijorare, dar nu de panică"
"Noua tulpină este o sursă de îngrijorare, dar nu de panică. Vom combate coronavirusul în această iarnă. Dar nu cu blocaje sau decizii de carantină generală, ci prin extinderea vaccinării, prin doze suplimentare, testare şi altele", a afirmat Joseph Biden, conform site-ului Axios.com.
 
Preşedintele SUA a exprimat speranţa că nu vor fi necesare actualizări ale vaccinurilor existente, dar a precizat că Administraţia de la Washington colaborează deja cu reprezentanţii companiilor Pfizer/BioNTech, Moderna şi Johnson & Johnson pentru elaborarea planurilor de urgenţă în cazul în care vor fi necesare versiuni noi ale vaccinurilor.
 
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) încă evaluează simptomele generate de noua tulpină a SARS-CoV-2 depistată în Africa de Sud, denumită Omicron, pentru a stabili cât este de transmisibilă şi de periculoasă.
 
În afară de Africa de Sud, noua tulpină a fost depistată în Botswana, în Belgia, Germania, Italia şi Marea Britanie, precum şi în Canada, Israel, Hong Kong şi Australia. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici