Joe Biden şi Kamala Harris se vor întâlni cu echipa SUA care negociază încheierea unui acord privind ostaticii din Gaza

Preşedintele Joe Biden şi vicepreşedinta Kamala Harris se vor întâlni luni cu echipa SUA care negociază eliberarea ostaticilor reţinuţi de Hamas în Gaza.

Urmărește
273 afișări
Imaginea articolului Joe Biden şi Kamala Harris se vor întâlni cu echipa SUA care negociază încheierea unui acord privind ostaticii din Gaza

Sursa foto: Hepta / Mediafax Foto

Întâlnirea are loc la câteva zile după ce şase trupuri neînsufleţite din Fâşia Gaza au fost recuperate de către autorităţile israeliene. Printre acestea se afla şi trupul unui cetăţean israeliano-american, notează The Times of Israel.

Întâlnirea va avea loc cu „echipa americană de negociere a acordului privind ostaticii”, potrivit unui comunicat emis de Casa Albă.

În ultima perioada, Washingtonul a colaborat cu Egiptul şi Qatarul pentru a pune la punct condiţiile de încetare a focului şi un acord privind ostaticii între Israel şi gruparea teroristă Hamas, a raportat duminică Washington Post. Până în acest moment, părţile implicate în conflict nu au ajuns la o înţelegere.

Duminică seara, în mai multe oraşe din Israel au fost organizate proteste, în urma cărora 500.000 de participanţi l-au acuzat pe premierul Benjamin Netanyahu drept responsabil pentru moartea celor şase ostatici şi au cerut demisia guvernului condus de acesta. De asemenea, ei au pledat pentru semnarea unui acord care să oprească ostilităţile din Fâşia Gaza, în urma cărora peste 40.000 de persoane şi-au pierdut viaţa din 7 octombrie şi până în prezent.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici