- Home
- Externe
- LONDRA, (05.06.2013, 09:19)
- Valentin Vidu - Mediafax
John Bercow, criticat după ce a afirmat că imigranţii est-europeni muncesc mai bine ca britanicii
Preşedintele Camerei Comunelor John Bercow a provocat o adevărată "furtună" marţi seara, după ce a afirmat într-o vizită la Parlamentul din Bucureşti, săptămâna trecută, că imigranţii est-europeni muncesc mai bine ca britanicii.
Urmărește
295 afișări
John Bercow (Imagine: Remus Badea/Mediafax Foto)
Potrivit publicaţiei Daily Mail, preşedintele Camerei inferioare a Parlamentului britanic a mai declarat că sosirea a mii de imigranţi din Europa de Est aduce avantaje importante ţării sale. El a evocat un "val important" de persoane care au venit în ultimii ani în Marea Britanie şi a lăudat etica muncii lor în comparaţie cu a britanicilor.
Aceste declaraţii au provocat critici pe tema neutralităţii politice stricte necesare exercitării funcţiei pe care o ocupă, Bercow, provenind din rândul conservatorilor, fiind criticat pentru un comportament "ruşinos".
"Cred că este necesar ca situaţia să fie controlată şi monitorizată în privinţa imigraţiei - orice stat care vrea să îşi protejeze cetăţenii trebuie să facă acest lucru - dar există şi avantaje importante", a declarat el într-o vizită la Parlamentul din Bucureşti.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Cornel Oţelea, singurul handbalist român care a câştigat de trei ori titlul mondial, a murit
-
Elon Musk reacţionează la comentariile privind gestul său de la învestirea lui Trump: „Atacul este atât de obosit”
-
Războiul din Ucraina, ziua 1064. Trump afirmă că SUA „probabil” vor sancţiona Rusia dacă Moscova refuză negocierile de pace / Secretarul de Stat al SUA: Vrem să punem capăt războiului din Ucraina, astfel încât acesta să nu reînceapă peste 3-4 ani
"Vreau să subliniez faptul că a existat un val important de imigranţi care au venit în Marea Britanie din noi state membre (UE), iar în multe cazuri ei au venit cu aptitudini şi un angajament, o implicare pe care nu le-am văzut întotdeauna la forţa noastră de muncă", a apreciat Bercow.
Aceste afirmaţii au declanşat o reacţie de furie din partea unor politicieni ca Nigel Farage, liderul partidului naţionalist şi eurofob UKIP, contracandidatul lui Bercow în ultimele alegeri. "Este scandalos că domnul Bercow este fericit să (...) creadă că este acceptabil să comenteze pe teme puternic controversate. El este o ruşine pentru funcţia de preşedinte" al Camerei Comunelor, a apreciat Farage.
Bercow a criticat, de asemenea, o parte a presei britanice pentru modul în care scrie despre problema imigraţiei, reproşându-i o abordare "negativă şi discriminatorie". El a sugerat că aceasta nu reflectă opiniile Parlamentului sau Guvernului britanice. "O presă liberă este vitală pentru orice democraţie Însă ea nu este Guvernul şi nici Parlamentul. Mă aflu aici ca prieten al României şi ca unul care vede beneficiile imigraţiei", a declarat el.
Un parlamentar britanic conservator, Rob Wilson, care l-a mai criticat pe Bercow pentru lipsă de neutralitate politică, a apreciat că imigraţia este o "problemă incredibil de importantă şi sensibilă care generează opinii foarte puternice" şi că este necesar ca preşedintele Camerei Comunelor să abordeze "în mod neutru dezbaterile pe această temă".
Alt parlamentar conservator britanic, Philip Hollobone, un critic al reglementărilor britanice în domeniul imigraţiei ca "slabe", a declarat că nu are obiecţii faţă de declaraţiilelui Bercow.
Guvernul conservator britanic a promis o serie de măsuri menite să limiteze amploarea imigraţiei din Romania şi Bulgaria după anularea restricţiilor impuse în acest domeniu, la 1 ianuarie 2014, inclusiv limitarea dreptului de a cere ajutoare sociale şi de a utiliza serviciile Sistemului Naţional britanic de Sănătate (NHS) sau alte servicii publice.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: STUDIU. În lipsă de afecțiune, oamenii dezvoltă sentimente față de sistemele de Inteligență Artificială
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Citește și: Bercow: Au fost îngrijorări privind migraţia, dar tonul strident din presă nu reflectă realitatea
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Proiectul Stargate va revoluționa infrastructura A.I. Cât au investit giganții din industrie și cum vede Trump inițiativa
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Pensionarii din România care au muncit între acești ani ar putea primi 400 de lei în plus, începând cu 1 februarie 2025
CANCAN.RO
Ce s-a ales de Octavian BELLU. Ce job „normal” și-a luat și unde s-a angajat, după retragerea din gimnastică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe