Joseph Biden a discutat cu liderii UE şi NATO despre consolidarea relaţiilor transatlantice

  • Joseph Biden a discutat cu liderii UE şi NATO despre consolidarea relaţiilor transatlantice
  • Charles Michel: "Să construim o alianţă puternică UE-SUA"
  • NATO: Jens Stoltenberg şi Joe Biden "au discutat despre importanţa Alianţei transatlantice ca fiind baza securităţii noastre colective"
543 afișări
Imaginea articolului Joseph Biden a discutat cu liderii UE şi NATO despre consolidarea relaţiilor transatlantice

Preşedintele-ales al SUA, Joseph Biden, a discutat prin telefon cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel, cu Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene, şi cu secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, pledând pentru consolidarea relaţiilor transatlantice.

"Să construim o alianţă puternică UE-SUA. Am vorbit cu preşedintele-ales, Joe Biden, şi l-am invitat la o reuniune specială la Bruxelles, anul viitor, cu liderii celor 27 de ţări UE. Acum este momentul să ne unim forţele pentru contracararea Covid-19, gestionarea problemelor climatice, pentru teme de securitate şi multilateralism", a declarat Charles Michel, prin Twitter.

"Sunt încântată că am vorbit cu preşedintele-ales al SUA, Joe Biden. L-am felicitat pentru victorie. Este un nou început al parteneriatului global UE-SUA. O Uniune Europeană puternică şi o naţiune americană puternică pot configura agenda mondială prin cooperare, multilateralism, solidaritate şi valori comune", a afirmat, la rândul său, Ursula von der Leyen.

"Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, a vorbit luni cu Joe Biden pentru a-l felicita pentru alegerea în funcţia de viitor preşedinte al Statelor Unite şi pentru alegerea Kamalei Harris în funcţia de vicepreşedinte. Domnul Stoltenberg i-a mulţumit preşedintelui-ales Biden pentru că susţine de mult timp NATO şi relaţiile transatlantice", anunţă Alianţa Nord-Atlantică, pe site-ul propriu.

"Au discutat despre importanţa Alianţei transatlantice ca fiind baza securităţii noastre colective. Secretarul general NATO i-a transmis preşedintelui-ales Biden că aşteaptă să colaboreze foarte strâns cu el pentru consolidarea legăturilor dintre America de Nord şi Europa şi pentru pregătirea viitoarei reuniuni a liderilor NATO", precizează Alianţa Nord-Atlantică.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici