Julian Assange a fost eliberat din închisoare şi a plecat din Marea Britanie

  • Julian Assange nu a fost extrădat în SUA de britanici.
  • Mai mult, marţi, el a fost eliberat din închisoare şi a plecat deja din Marea Britanie cu un avion privat.
  • Fondatorul WikiLeaks a ajuns la o înţelegere cu autorităţile americane.
2105 afișări
Imaginea articolului Julian Assange a fost eliberat din închisoare şi a plecat din Marea Britanie

Julian Assange a fost eliberat din închisoare şi a plecat din Marea Britanie

Conform înţelegerii, Julian Assange a acceptat să pledeze vinovat la una dintre acuzaţii. Documentele instanţei spun că Julian Assange ar trebui să se prezinte miercuri într-o sală de judecată din Insulele Mariane de Nord, un teritoriu SUA din Oceanul Pacific. El urmează să fie condamnat la 62 de luni de închisoare, potrivit Sky News. Totuşi, conform acordului de recunoaştere a vinovăţiei, lui îi va fi recunoscută perioada petrecută în închisoare în Marea Britanie şi nu va mai fi arestat.

Departamentul de Justiţie al SUA estimează că Assange se va întoarce în Australia natală. El a plecat deja cu un avion fără a se anunţa public destinaţia aparatului de zbor.

WikiLeaks a publicat sute de mii de documente militare americane clasificate cu privire la războaiele Washingtonului din Afganistan şi Irak. A fost considerată cea mai mare breşă de securitate din istoria militară a SUA.

Autorităţile americane au încercat să-l judece pe Assange, născut în Australia, pentru 18 acuzaţii, aproape toate conform Legii de spionaj, spunând că acţiunile sale legate de WikiLeaks au afectat securitatea naţională şi au pus în pericol viaţa agenţilor.

Assange a fost arestat pentru prima dată în Marea Britanie în 2010, în baza unui mandat suedez pentru acuzaţii de infracţiuni sexuale. Ulterior, s-a renunţat la acele acuzaţii. De atunci, el a mai fost în arest la domiciliu şi apoi s-a refugiat timp de şapte ani în ambasada Ecuadorului din Londra. Din 2019, el este închis la închisoarea de maximă securitate Belmarsh, aşteptând decizia privind extrădarea sa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici