- Home
- Externe
- LONDRA, (29.03.2018, 13:48)
- Andrei Ionascu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Julian Assange nu mai are acces la internet în ambasada Ecuadorului de la Londra
Autorităţile ecuadoriene au decis să nu mai permită accesul la internet pentru Julian Assange, fondatorul Wikileaks, care beneficiază de azil în ambasada Ecuadorului de la Londra, relatează site-ul BBC News.
Urmărește
2262 afișări
Julian Assange nu mai are acces la internet în ambasada Ecuadorului de la Londra
Decizia a fost luată pentru a-l împiedica pe Assange să interfereze în afacerile interne ale altor ţări.
"Această decizie a fost luată ca urmare a eşecului lui Assange de a respecta acordul scris pe care l-a încheiat cu guvernul la sfârşitul anului 2017, prin care se obligă să nu publice mesaje prin care să interfereze în problemele altor ţări. Guvernul din Ecuador avertizează că acest comportament al lui Assange periclitează relaţiile bune pe care le are Ecuadorul cu Marea Britanie şi cu alte state europene şi din lume", se arată într-un comunicat al guvernului din Ecuador.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Rezultate alegeri prezidenţiale pe judeţe. Fiefuri PNL, câştigate de Călin Georgescu. Ciolacu are 16 judeţe, Lasconi - Capitala şi 4 judeţe
-
Rezultate parţiale: Georgescu, în continuare pe primul loc. Luptă strânsă între Ciolacu şi Lasconi
-
Timiş. Rezultate finale alegeri prezidenţiale, turul I. Cu cine au votat timişenii
Ulterior, WikiLeaks a negat faptul că Julian Assange ar avea o înţelegere cu guvernul ecuadorian în privinţa cenzurării discursului său.
În cursul zilei de luni, Julian Assange a transmis prin intermediul contului de Twitter că pune la îndoială acuzaţiile potrivit cărora Rusia este responsabilă pentru atacul cu o substanţă neurotoxică asupra fostului spion rus Serghei Skripal şi a fiicei acestuia, Iulia, în oraşul englez Salisbury.
"Faptul că 21 de aliaţi ai SUA au expulzat diplomaţi ruşi în legătură cu un eveniment nerezolvat în Marea Britanie şi faptul că SUA au expulzat de aproape trei ori mai mulţi diplomaţi decât Marea Britanie, presupusa ţară victimă, ajută Kremlinul să spună în continuare că se află sub asediul unor conspiraţii conduse de SUA. Mai mult, deşi este rezonabil ca Theresa May să considere statul rus drept suspectul principal, până în prezent, dovezile sunt circumstanţiale şi Organizaţia pentru Interzicerea Armelor Chimice nu a obţinut nicio confirmare independentă, permiţând Kremlinului să promoveze pe plan intern ideea că Rusia este persecutată", a precizat Assange.
Alan Duncan, secretarul de stat pentru Afaceri Externe din Marea Britanie, a răspuns imediat la aceste comentarii, catalogându-l pe Assange drept un "vierme mizerabil şi mic" care trebuie să se predea autorităţilor.
La 22 ianuarie, preşedintele ecuadorian Lenin Moreno l-a avertizat pe Julian Assange să nu intervină în politica Ecuadorului sau a altor "state prietene", după ce fondatorul Wikileaks şi-a manifestat în mod public sprijinul pentru mişcarea de independenţă din Catalonia.
La 11 ianuarie, Marea Britanie a respins cererea Ecuadorului de a-i acorda statut diplomatic lui Julian Assange. Ulterior, fondatorul Wikileaks a primit cetăţenie ecuadoriană.
În luna mai a anului trecut, procurorii suedezi au renunţat la ancheta privind un presupus viol, dar Assange ar putea fi arestat pentru că a încălcat condiţiile de cauţiune din Suedia. Arestarea lui Julian Assange reprezintă o prioritate pentru SUA.
Platforma online WikiLeaks a publicat zeci de mii de documente militare şi diplomatice clasificate, într-una dintre cele mai mari divulgări de informaţii din istoria SUA.
În martie 2016, WikiLeaks a publicat o arhivă de peste 30.000 de e-mailuri trimise către şi de la un server privat al lui Hillary Clinton, în timpul mandatului acesteia de secretar de stat al SUA (2009-2013). Ulterior, WikiLeaks a prezentat aproximativ 20.000 de e-mailuri ale Comitetului Naţional Democrat din SUA, precum şi e-mailuri ale lui John Podesta, şeful de campanie al lui Hillary Clinton pentru alegerile prezidenţiale.
Hillary Clinton susţine că fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, a conspirat cu guvernul Rusiei pentru influenţarea alegerilor americane din 2016, în sensul subminării campaniei sale prezidenţiale. Clinton consideră că WikiLeaks este o filială a serviciilor de informaţii ruse.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: REZULTATE PARȚIALE. Alegeri prezidențiale 2024, turul 1: Călin Georgescu intră în turul 2
Citește pe www.zf.ro: Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
De nerecunoscut! Cum a ajuns să arate Maria Sharapova, la 5 ani de la retragerea din tenis GALERIE FOTO
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 05:30
LIVE TEXT Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Rezultate parţiale. Călin Georgescu e pe primul loc şi a trecut de 2 milioane de voturi. Diferenţă minimă între Ciolacu şi Lasconi: sub 33.000. Mai sunt de numărat sub 350.000 de voturi. Lupta pentru turul 2 se va da pâna la ultimele voturi
-
astăzi, 05:02
Rezultate parţiale: Georgescu, în continuare pe primul loc. Luptă strânsă între Ciolacu şi Lasconi