Julian Assange obţine o victorie la Înalta Curte în procesul împotriva extrădării în SUA. Poate face un nou apel

  • Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, a obţinut o victorie în lupta sa continuă împotriva extrădării din Marea Britanie.
  • Judecătorii de la Înalta Curte din Londra i-au dat permisiunea de a face un nou apel.
183 afișări
Imaginea articolului Julian Assange obţine o victorie la Înalta Curte în procesul împotriva extrădării în SUA. Poate face un nou apel

Sursa foto: Mediafax Foto

Doi judecători au amânat în martie o decizie privind posibilitatea ca Assange, care încearcă să evite să fie urmărit penal în SUA pentru acuzaţii de spionaj legate de publicarea a mii de documente clasificate şi diplomatice, să îşi poată prezenta cazul la o nouă audiere, conform The Guardian.

Luni, Înalta Curte din Londra a decis că fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, are dreptul de a face apel în cadrul unei ultime contestaţii împotriva extrădării sale în Statele Unite.

Echipa de avocaţi a lui Assange a susţinut că judecătorii Victoria Sharp şi Jeremy Johnson nu ar trebui să accepte asigurările date de procurorii americani că fondatorul WikiLeaks ar putea încerca să se bazeze pe drepturile şi protecţiile prevăzute de Primul Amendament al SUA.

Echipa de avocaţi a susţinut că Assange ar putea fi discriminat pe baza naţionalităţii sale, în calitate de cetăţean străin născut în Australia.

Într-o scurtă hotărâre, judecătorii au declarat că argumentele SUA nu au fost suficiente, acordându-i lui Assange permisiunea de a face apel în ceea ce priveşte punctele referitoare la libertatea de exprimare şi naţionalitate.

Încă nu a fost stabilită o dată pentru apelul complet.

Assange a fost pus sub acuzare pentru 17 acuzaţii de spionaj şi o acuzaţie de utilizare abuzivă a computerului, ceea ce îl expune la o pedeapsă maximă de 175 de ani de închisoare, pentru publicarea pe site-ul său, în urmă cu aproape 15 ani, a unui set de documente clasificate ale SUA.

Procurorii americani susţin că Assange, în vârstă de 52 de ani, a încurajat-o şi a ajutat-o pe Chelsea Manning, analist de informaţii al armatei americane, să fure telegrame diplomatice şi dosare militare pe care WikiLeaks le-a publicat, punând vieţi în pericol.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici