Kamala Harris are şi susţinerea lui Barack Obama în cursa pentru Casa Albă împotriva lui Donald Trump

Barack şi Michelle Obama o susţin pe Kamala Harris pentru nominalizarea democrată la alegerile prezidenţiale, finalizând eforturile vicepreşedintelui de a uni partidul în campania sa pentru Casa Albă împotriva lui Donald Trump.

Urmărește
334 afișări
Imaginea articolului Kamala Harris are şi susţinerea lui Barack Obama în cursa pentru Casa Albă împotriva lui Donald Trump

Kamala Harris are şi susţinerea lui Barack Obama în cursa pentru Casa Albă împotriva lui Donald Trump

Fostul preşedinte şi-a anunţat sprijinul într-un videoclip publicat vineri, în care Barack şi Michelle Obama o sună pe Kamala Harris la telefon pentru a-şi exprima susţinerea, relatează Financial Times.

"Am sunat pentru a vă spune că Michelle şi cu mine nu am putea fi mai mândri să vă susţinem şi să facem tot ce putem pentru a vă ajuta să treceţi de aceste alegeri şi să ajungeţi în Biroul Oval", a spus Barack Obama în videoclip.

Michelle Obama i-a spus prietenei Kamala: "Sunt mândră de tine. Acest lucru va fi istoric".

Sprijinul familiei Obama este semnificativ, deoarece aceştia erau ultimii democraţi importanţi care nu anunţaseră public susţinerea.

Preşedintele Joe Biden, care a fost vicepreşedintele lui Barack Obama, a anunţat că o sprijină pe Kamala Harris când acesta s-a retras din cursă.

Bill şi Hillary Clinton au susţinut-o pe Harris la scurt timp după, iar cei mai importanţi democraţi din Congres, printre care Chuck Schumer, Hakeem Jeffries şi Nancy Pelosi, au susţinut-o, de asemenea, public pe Harris încă de duminică.

Familia Obama a păstrat tăcerea cu privire la campania lui Harris până vineri. Dacă ar fi aşteptat mult mai mult pentru a o susţine, ar fi putut începe să pună la îndoială încrederea lor în campania vicepreşedintelui. Joi, echipa de campanie a lui Trump a publicat un comunicat în care susţinea că unii democraţi, inclusiv fostul preşedinte Obama, "aşteptau pe cineva mai bun".

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici