Kamala Harris câştigă teren în sondaje, în timp ce Trump încearcă să o eticheteze drept marxistă

Vicepreşedintele Kamala Harris şi-a dus joi campania prezidenţială în faţa celui mai mare sindicat al profesorilor din SUA, promiţând o „luptă pentru viitor”, în timp ce noi sondaje de opinie au arătat că ea a redus diferenţa faţă de rivalul republican Donald Trump, scrie Reuters.

Urmărește
2152 afișări
Imaginea articolului Kamala Harris câştigă teren în sondaje, în timp ce Trump încearcă să o eticheteze drept marxistă

Kamala Harris câştigă teren în sondaje, în timp ce Trump încearcă să o eticheteze drept marxistă

Apariţia rapidă a lui Harris ca succesor al preşedintelui Joe Biden, în vârstă de 81 de ani, în calitate de candidat democrat la alegerile prezidenţiale din 5 noiembrie a zguduit cursa prezidenţială stagnantă, sondajele arătând că ea reduce avantajul fostului preşedinte Trump.

Într-un discurs rostit în Houston în faţa Federaţiei Americane a Profesorilor, Harris, în vârstă de 59 de ani, s-a axat pe politica economică şi drepturile lucrătorilor, prezentând planuri pentru asistenţă medicală şi îngrijire a copiilor la preţuri accesibile şi criticându-i pe republicani pentru că au blocat limitarea armelor de foc în urma atacurilor din şcoli.

"„Lupta noastră este o luptă pentru viitor”, a spus Harris unei mulţimi de aproximativ 3.500 de persoane. „Suntem într-o luptă pentru libertăţile noastre cele mai fundamentale. Şi liderilor din această sală, le spun: Să-i dăm drumul”.

Mai mult de 100.000 de femei predominant albe s-au alăturat ulterior unui apel Zoom pentru a strânge bani pentru Harris şi a discuta strategia, au declarat organizatorii #AnswerTheCall. Apelul a urmat unor apeluri similare lansate recent în rândul femeilor de culoare, al bărbaţilor de culoare şi al femeilor latino-americane.

O serie de sondaje efectuate după ce Biden şi-a încheiat candidatura pentru realegere duminică, inclusiv unul realizat de Reuters/Ipsos, arată că Harris şi Trump încep competiţia faţă în faţă pe picior de egalitate, pregătind terenul pentru o campanie strânsă în următoarele trei luni şi jumătate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici