Kim Jong Un promite sprijin total pentru Rusia

  • Kim Jong Un promite sprijin deplin pentru Rusia în conflictul din Ucraina, evidenţiind opoziţia lor comună faţă de influenţa hegemonică a SUA.
  • Putin şi Kim semnează un tratat strategic care include angajamente de asistenţă mutuală în caz de atac, consolidând legăturile bilaterale într-o perioadă de izolare internaţională pentru ambele ţări.
  • Vizita lui Putin la Phenian subliniază rolul Rusiei în dinamica regională din Asia de Est şi implicăţiile pentru securitatea internaţională.
Urmărește
1655 afișări
Imaginea articolului Kim Jong Un promite sprijin total pentru Rusia

Sursa foto: AP

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a promis „sprijin deplin şi solidaritate” pentru Rusia în conflictul său cu Ucraina, subliniind opoziţia lor comună faţă de ceea ce percep ca hegemonia condusă de Statele Unite, scrie Aljazeera. Această angajare a fost făcută în timpul vizitei preşedintelui rus Vladimir Putin la Phenian, prima sa vizită în ultimii 24 de ani. În schimb, Putin şi-a exprimat recunoştinţa pentru sprijinul neclintit al Coreei de Nord în contextul sancţiunilor internaţionale impuse ambelor ţări.

Întâlnirea dintre Kim şi Putin a fost marcată de demonstraţii de unitate, având ca scop proiectarea unei puteri comune în ciuda provocărilor globale cu care se confruntă ambele naţiuni. Liderii au subliniat întărirea legăturilor bilaterale, culminând cu semnarea unui nou tratat cuprinzător de parteneriat strategic, care va înlocui documentele şi declaraţiile bilaterale anterioare semnate în 1961, 2000 şi 2001. În timp ce detaliile acordului nu au fost complet dezvăluite, Putin l-a descris ca având o natură defensivă, subliniind angajamentele reciproce de asistenţă în caz de atac, pe care le-a salutat ca pe o realizare care va ridica relaţiile dintre cele două naţiuni la noi culmi.

Vizita subliniază manevrele strategice ale Rusiei în contextul conflictului său în curs cu Ucraina şi a izolării internaţionale. În acelaşi timp, Coreea de Nord câştigă avantaje pe plan diplomatic prin consolidarea alianţei sale cu o mare putere globală în mijlocul propriului său conflict cu comunitatea internaţională pe tema programului său nuclear. În ciuda preocupărilor occidentale cu privire la posibile transferuri de arme între cele două ţări, atât Rusia cât şi Coreea de Nord au respins astfel de acuzaţii, concentrându-se în schimb pe eforturile lor colaborative de consolidare a cooperării militare.

Spectacolul diplomatic de la Phenian a evidenţiat şi implicări geopolitice mai largi, inclusiv implicaţii pentru stabilitatea regională în Peninsula Coreeană. În condiţiile în care tensiunile persistă între Coreea de Nord şi Coreea de Sud, marcate de incidente militare recente, vizita lui Putin semnalează rolul Rusiei în dinamica regională, în special în ceea ce priveşte interacţiunile sale cu Coreea de Nord şi implicaţiile pentru securitatea internaţională.

Vizita ulterioară a lui Putin în Vietnam subliniază eforturile sale diplomatice în curs, în ciuda condamnării din partea Statelor Unite şi a aliaţilor săi. Această etapă a turneului său este aşteptată să clarifice şi mai mult aliniamentele strategice ale Rusiei şi aspiraţiile sale într-un peisaj global complex, marcat de conflicte în desfăşurare şi rivalităţi geopolitice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici