- Home
- Externe
- BRUXELLES, (15.12.2017, 09:46)
- Andrei Ionascu
Liderii UE s-au contrazis pe cotele obligatorii pentru relocarea refugiaţilor, la doi ani după ce au agreat un plan comun de măsuri / Premierul ceh: O dezbatere "destul de furtunoasă", prim-ministrul Tsipras a fost "destul de agresiv"
Liiderii de stat şi de guvern din Uniunea Europeană, reuniţi joi şi vineri pentru summitul Consiliului European, s-au contrazis în privinţa cotelor obligatorii pentru relocarea refugiaţilor, la doi ani după ce au agreat un plan comun de măsuri în acest sens, relatează site-ul agenţiei Reuters.
Urmărește
800 afișări
Liderii UE s-au contrazis pe cotele obligatorii pentru relocarea refugiaţilor, la doi ani după ce au agreat un plan comun de măsuri / Premierul ceh: O dezbatere "destul de furtunoasă", prim-ministrul Tsipras a fost "destul de agresiv"
Summitul de la Bruxelles a început cu o cină, joi seara, şi a continuat cu aproximativ trei ore de discuţii în cursul nopţii, însă fără niciun rezultat. Există în continuare o divizare între unele ţări est-europene şi restul statelor membre UE.
"Avem în continuare mult de muncă. Poziţiile exprimate nu s-au schimbat", a spus cancelarul german Angela Merkel, la capătul discuţiilor.
Noii lideri politici din Polonia şi Cehia au păstrat frontul comun cu Ungaria şi Slovacia, potrivit căruia ţările lor nu pot accepta un flux mare de imigranţi, în special musulmani. Premierul ceh Andrej Babis a catalogat dezbaterea drept "destul de furtunoasă" şi a precizat că premierul grec Alexis Tsipras a fost "destul de agresiv".
Angela Merkel şi premierul italian Paolo Gentiloni au fost printre cei care au cerut ca toate ţările să respecte cotele obligatorii privind relocarea persoanelor care necesită azil, concentrate pe coasta mediteraneană.
Premierul olandez Mark Rutte a declarat că nu exclude o decizie dură pentru impunerea cotelor de imigranţi în rândul tuturor statelor membre, printr-un vot majoritar în cadrul Consiliului European în 2018.
În urmă cu doi ani, Comisia Europeană a aprobat un plan privind relocarea a 160.000 de refugiaţi din Italia şi Grecia în celelalte state membre UE, dar până în prezent doar 30.000 de persoane au fost primite în alte ţări.
În afară de Finlanda, Irlanda, Lituania, Luxemburg, Malta şi Suedia, cotele de primire a refugiaţilor pentru celelalte ţări erau sub 50%. Polonia, Ungaria şi Cehia au refuzat să accepte refugiaţi, iar Comisia Europeană s-a adresat Curţii Europene de Justiţie. Procesele ar putea conduce la sancţiuni financiare pentru aceste state membre, dar pot trece luni sau ani până la soluţionarea disputei.
Citeşte şi: STS sesizează Parchetul Militar în cazul operatoarei 112 care a preluat apelul privind atacul de la staţia de metrou Costin Georgian / Precizările Poliţiei Capitalei
Citeşte şi: CRIMA de la metrou | Filmul celor două atacuri şi ce s-a întâmplat după prima tentativă. Mesajul ŞOCANT scris în palma atacatoarei când a fost găsită/ RĂSPUNSUL Primăriei Capitalei privind scuturile de siguranţă la metrou
Citeşte şi: Imagini cu primul atac al agresoarei de la metrou, în staţia Costin Georgian. Tânăra a reuşit să se salveze / Video cu impact emoţional
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe www.zf.ro: Se naşte un nou pol imobiliar în Bucureşti. Preţurile apartamentelor din această zonă au explodat cu 30% în doar doi ani VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Se naşte un nou pol imobiliar în Bucureşti. Preţurile apartamentelor din această zonă au explodat cu 30% în doar doi ani VIDEO
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Cine este omul care conduce cel mai important lanţ de restaurante din România şi coordonează o echipă de 1.500 de oameni
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ludovica e una dintre cele mai frumoase soții de fotbalişti și are peste 4.000.000 de fani pe Instagram
PROSPORT.RO
Cum a ajuns Jennifer Aniston să fie implicată în drama conjugală a soților Obama. Adevărul din culise!
CANCAN.RO
Orașul din România în care vom avea două zile de NINSOARE la început de februarie, potrivit meteorologilor AccuWeather
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe