BREAKING NEWS  Liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah, a fost ucis într-un atac, anunţă armata israeliană. Şeful grupării teroriste ieşea rar din buncăr / Gruparea Hezbollah confirmă moartea lui Nasrallah

Liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah, a fost ucis într-un atac, informează IDF (armata israeliană), conform CNBC.

Urmărește
2032 afișări
Imaginea articolului Liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah, a fost ucis într-un atac, anunţă armata israeliană. Şeful grupării teroriste ieşea rar din buncăr / Gruparea Hezbollah confirmă moartea lui Nasrallah

Liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah, a fost ucis într-un atac, afirmă armata israeliană

UPDATE Gruparea Hezbollah confirmă moartea lui Nasrallah

Gruparea libaneză a anunţat, prin intermediul unei declaraţii, că Hassan Nasrallah, liderul suprem, a fost ucis în cursul zilei de vineri, scrie Al Jazeera.

 

Confirmarea oficială a uciderii lui Nasrallah vine după ce IDF a anunţat sâmbătă că acesta a fost eliminat în urma unui atac israelian un atac masiv asupra Beirutului vineri seara.

UPDATE IDF anunţă că Nasrallah a fost eliminat

„Hassan Nasrallah este mort”, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, lt. col. Nadav Shoshani, prin intermediul platformei de social media X.

CNBC nu a putut verifica independent informaţia. Nu au fost încă făcute comentarii sau declaraţii din partea Hezbollah.

Liderul grupării ieşea rar din buncărul în care stătea ascuns. Ultima oară ar fi făcut-o în primăvară, ca să-şi vadă mama, aflată pe moarte pe patul de spital (detalii AICI).

UPDATE Portretul lui Hassan Nasrallah

UPDATE

Armata israeliană susţine că liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah, a fost ucis alături de comandanţii Hezbollah în atacul aerian de vineri din Beirut, Liban, notează CNN.

„Hassan Nasrallah, liderul organizaţiei teroriste Hezbollah şi unul dintre fondatorii acesteia, a fost eliminat de forţele de apărare israeliene, împreună cu Ali Karki, comandantul Frontului de Sud al Hezbollah, şi alţi comandanţi Hezbollah”, au declarat Forţele de Apărare ale Israelului sâmbătă.

Înainte de săptămâna trecută, era extrem de rar ca Israelul să atace capitala libaneză. Forţele de apărare israeliene au continuat să atace Beirutul peste noapte, vizând ceea ce au declarat a fi depozite de rachete Hezbollah.

Echipele CNN au asistat la explozii masive care s-au auzit în capitală.

Hezbollah a început să tragă asupra nordului Israelului a doua zi după atacul Hamas din 7 octombrie asupra ţării. Aproximativ 60.000 de israelieni au fost forţaţi să îşi părăsească locuinţele, pe care guvernul israelian s-a angajat să îi returneze.

Săptămâna trecută, Israelul şi-a intensificat masiv campania militară împotriva Hezbollah, ucigând sute de persoane şi strămutând sute de mii de civili, potrivit guvernului libanez.

Haos în Beirut: Mii de oameni dorm pe străzi după bombardamente

Totodată, suburbiile sudice ale Beirutului au devenit un teatru de război, forţând mii de locuitori să-şi părăsească casele şi să doarmă pe străzi, în pieţe publice şi adăposturi improvizate.

Israelul a ordonat evacuarea zonei înainte de a lansa atacuri aeriene asupra bastionului Hezbollah, potrivit AFP.

„Nici măcar nu am împachetat haine. Nu m-am gândit niciodată că vom pleca aşa şi ne vom trezi brusc pe străzi”, a declarat Naseef, unul dintre cei evacuaţi.

Avioanele israeliene au bombardat intens zona toată noaptea, lăsând în urmă fum, flăcări şi clădiri dărâmate. Televiziunea Al-Manar a Hezbollah a difuzat imagini cu străzi pline de moloz şi nori de fum deasupra zonei Dahiyeh.

Israelul susţine că a vizat sediul central şi facilităţile de armament ale Hezbollah. Atât presa israeliană, cât şi cea americană au speculat că liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah, ar fi fost ţinta atacurilor, deşi o sursă apropiată grupului a declarat că acesta este „bine".

Piaţa Martirilor din centrul Beirutului s-a transformat într-un refugiu improvizat pentru familiile evacuate. Ezzedine, în vârstă de 55 de ani, şi-a exprimat frustrarea: „Ce a făcut poporul libanez pentru a merita acest lucru? Ei vor să pornească războiul, dar ce rău am făcut noi?".

Hawra al-Husseini, în vârstă de 21 de ani, a descris noaptea ca fiind „foarte dificilă" şi a adăugat: „Ne întoarcem acasă, dar suntem speriaţi. Este imposibil să mai trăim în această ţară".

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici