- Home
- Externe
- LONDRA, (05.01.2014, 12:46)
- Valentin Vidu - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Liderul laburist Ed Miliband se angajează să închidă "portiţa" UE care permite angajarea străinilor cu salarii mici
Un guvern laburist va acţiona împotriva firmelor care folosesc forţa de muncă ieftină, afirmă liderul laburist Ed Miliband, avertizând că sosirea unor muncitori imigranţi din România şi Bulgaria poate conduce la o înrăutăţire a nivelului de trai al britanicilor, relatează The Independent on Sunday.
Urmărește
2107 afișări
Ed Miliband (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Miliband scrie în acest articol că, în cazul în care formaţiunea sa va câţtiga alegerile din 2015, un viitor guvern laburist va coopera cu firmele pentru a închide o "portiţă" UE care permite firmelor să-şi reducă în mod legal personalul, plătind muncitorilor angajaţi prin agenţii salarii mai mici. De această lacună au beneficiat firme importante din sectoarele alimentar, ambalării şi call-center-urile, acuzate că au acţionat fără scrupule împotriva angajaţilor lor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Premierul român Marcel Ciolacu, primit la Downing Street de prim-ministrul britanic Keir Starmer
-
Ciolacu şi Ciucă se ceartă ca ţaţele: Când eşti neputincios, devii şi disperat şi nervos
-
Trump l-a nominalizat pe Pete Hegseth la Apărare: anti-NATO, anti-Europa, vedetă a talk-show-urilor Fox News
Miliband afirmă în articol că este corect să fie abordate temeri "de înţeles" cu privire la migrare, dar menţinând poziţia M.Britanii de ţară "deschisă către lume". Abordarea "anxietăţii" cu privire la imigranţi înseamnă, în opinia sa, schimbarea unei economii britanice "blocate într-un ciclu de salarii mici, pregătire slabă, locuri de muncă nesigure şi preţuri mari care afectează standardul de trai al familiilor obişnuite" şi nu ridicarea unei "fortăreţe" în jurul ţării.
Directiva UE privind angajarea de muncitori prin agenţii, care garantează dreptul la plată şi condiţii egale în Europa, a fost introdusă în 2011. Însă, printr-o "portiţă" cunoscută sub numele de "derogarea suedeză", negociată de Guvernul de la Stockholm, în condiţiile în care ţara se bazează pe acest tip de muncă, firmele din întreaga Europă au putut să facă astfel de angajări, plătind salarii mai mici.
Miliband promite în articol că un viitor guvern laburist va pune capăt acestei practici prin amendarea modului în care directiva şi clauzele ei sunt interpretate în M.Britanie, relatează The Independent on Sunday. Potrivit unor date, aproximativ 300.000 de muncitori din această ţară sunt străini şi sunt plătiţi sub salariul minim.
În opinia sa, acest "cost al nivelului de trai în timpul crizei este cel mai important context pentru dezbaterea asupra imigraţiei". El determină, aşa cum era de aşteptat, temeri cu privire la schimbarea provocată de imigraţie, subliniază el. "Când milioane de muncitori sunt plătiţi prost, securitatea locului de muncă în M.Britanie este slabă şi adăugăm niveluri mari de imigranţi slab pregătiţi, în principal din cadrul UE, unii beneficiază iar alţii pierd", insistă Miliband.
Acest anunţ, primul angajament politic major din 2014 al liderului laburist Ed Miliband, apare la mai puţin de o săptămână de la anularea restricţiilor impuse românilor şi bulgarilor pe piaţa muncii în M.Britanie, în contextul unei dezbateri intense pe tema migrării. Surse laburiste afirmă că închiderea "portiţei" nu necesită schimbarea vreunui tratat UE, putând fi efectuată prin schimbarea modul în care Londra interpretează directiva vizată.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Citește și: Liberation: Ce s-a schimbat după ridicarea restricţiilor pe piaţa muncii pentru români şi bulgari
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe