Lista SECRETĂ a crimelor comise de Hitler a fost făcută publică. ONU l-a pus sub acuzare pentru crime de război cu o lună înainte de moarte

Cu o lună înainte de moartea sa, Adolf Hitler a fost pus sub acuzare de Liga Naţiunilor (ulterior războiului denumită ONU), comisia aprobând cel puţin şapte capete de acuzare diferite împotriva lui, informează Independent.co.uk.

Urmărește
13571 afișări
Imaginea articolului Lista SECRETĂ a crimelor comise de Hitler a fost făcută publică. ONU l-a pus sub acuzare pentru crime de război cu o lună înainte de moarte

Contrar ipotezelor care vehiculează de atâta vreme, Adolf Hitler a fost pus sub acuzare şi clasat drept criminal de război de către aliaţi, în timpul celui de-al doilea Război Mondial, chiar înainte de moartea sa. 

O nouă carte, intitulată ”Drepturile Umane după Hitler”, semnată de academicianul britanic Dan Plesch, susţine că Hitler a fost înscris în prima listă cu criminali de război concepută de Comisia pentru Crime de Război, din cadrul ONU, în luna decembrie a anului 1944.

În luna precedentă, comisia - care şi-a început munca în 1943, înainte de a se stabili formal în cadrul ONU în 1945 - a stabilit că Hitler poate fi considerat responsabil pentru actele naziştilor din ţările ocupate, potrivit cărţii menţionate mai sus.

În martie 1945 - o lună înainte de moartea lui Hitler - comisia a aprobat cel puţin şapte puneri sub acuzare distincte împotriva lui pentru crime de război.

Un documentat datat în 15 decembrie 1944, prezentat comisiei de către Cehoslovacia, îl acuză pe Hitle şi alţi cinci membri ai guvernului său, inclusiv pe adjunctul său Rudolf Hess şi Heinrich Himmler, unul dintre naziştii responsabili de Holocaust, de crime - inclusiv de ”terorism şi masacre sistematice”.

Cartea lui Plesch arată, de asemenea, că Puterile Aliate cunoşteau scala Holocaustului cu doi ani şi jumătate mai devreme decât se crede în prezent.

Potrivit cărţii, documente certificate legal, transcrieri guvernamentale şi interviuri cu victimele torturilor ”dovedesc fără nicio îndoială” că Statele Unite şi guvernul Britanic ştiau despre lagărele de exterminare ale lui Hitler în primii ani ai celui de-al doilea război Mondial. 

Plesch afirmă că ambele guverne ştiau de existenţa lor, dar nu au făcut aproape nimic pentru a opri crimele în masă.

Sursa foto: Independent.co.uk

Primele condamnări pentru atrocităţile comise de nazişti au fost făcute, printr-o declaraţie comună, de către guvernele din Cehia şi Polonia, în noiembrie 1940.

În 1942, guvernul american, cel britanic şi cel sovietic şi-au condus aliaţii într-o declaraţie publică care ”a condamnat explicit exterminarea continuă a evreilor europeni impusă de Hitler”.

Potrivit cărţii, condamnarea a fost mult mai puternică decât se crede.

"Documentele răstoarnă unul dintre cele mai importante adevăruri acceptate în ceea ce priveşte Holocaustul: în ciuda eforturilor eroice de a scăpa de Europa ocupată de nazişti, aliaţii nu au acceptat niciodată oficial realitatea Holocaustului şi, prin urmare, nu l-au condamnat niciodată până când lagărele de exterminare nu au fost eliberate, la sfârşitul războiului”, a scris Plesch.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici