Lula îl revocă pe ambasadorul brazilian în Israel

Preşedintele brazilian Luiz Inacio Lula da Silva l-a revocat pe ambasadorul său în Israel şi l-a trimis în calitate de reprezentant special la Geneva, pe fondul unei dispute diplomatice între cele două ţări, se arată în Monitorul Oficial, publicat miercuri.

983 afișări
Imaginea articolului Lula îl revocă pe ambasadorul brazilian în Israel

Sursa foto: Facebook

Revocarea lui Frederico Meyer vine la câteva luni după ce Lula l-a chemat înapoi în Brazilia. Rechemarea lui Meyer a avut loc după ce ministrul israelian de externe, Israel Katz, l-a convocat pe Meyer pentru a-i spune că Lula este persona non grata în ţara din Orientul Mijlociu, scrie Reuters.

Măsura Israelului a fost legată de remarcile lui Lula care a comparat războiul Israelului din Gaza cu Holocaustul.

Meyer nu s-a mai întors în Israel de atunci.

El va fi acum reprezentantul special al Braziliei la Naţiunile Unite şi la alte organizaţii internaţionale la Geneva.

Un nou ambasador brazilian în Israel va fi anunţat în timp util, a precizat Ministerul de Externe al Braziliei într-o declaraţie, adăugând că, până atunci, ambasada sa din Tel Aviv va fi condusă de însărcinatul său cu afaceri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici