Luna decembrie va fi marcată de grevă, au anunţat sindicatele din Spania

Sindicatele companiei aeriene spaniole Iberia au anunţat joi şase zile de grevă, pe 14 decembrie şi de pe 17 pe 21 decembrie, pentru a protesta împotriva planului de restructurare are prevede disponibilizarea a aproximativ 4.500 de angajaţi.

Urmărește
108 afișări
Imaginea articolului Luna decembrie va fi marcată de grevă, au anunţat sindicatele din Spania

Luna Decembrie va fi marcată de grevă au anunţat sindicatele din Spania (Imagine Arhiva: Mediafax Foto/AFP)

Această mişcare implică toţi angajaţii, cu excepţia piloţilor care se află în cursul unor negocieri.

"Se va decide un nou calendar al zilelor de grevă", în cazul în care nu va fi găsită nicio soluţie până la 21 decembrie, a declarat Jose Carrillo, secretarul organizaţiei sectorului aerian din cadrul CCOO.

"Suntem în pragul unei acţiuni de grevă continuă. Nu vrem să afectăm populaţia care pleacă în vacanţă sau care vrea să treacă un pod. Din acest motiv am ales aceste date", a explicat el.

"Dacă nu se va găsi o soluţie din partea conducerii înainte de 21 decembrie, se va decide asupra unui nou calendar al zilelor de grevă", a adăugat Carrillo.

Sindicatele "speră că vor avea o reacţie din partea conducerii. Suntem gata să discutăm asupra reducerilor salariale, creşterii producţiei, dar nu vrem concedieri", a precizat el.

Compania aeriană spaniolă Iberia, parteneră alături de British Airways sub tutela IAG, a anunţat la 9 noiembrie 4.500 de disponibilizări, aproape un sfert din efective, măsură respinsă imediat de sindicate ca fiind un "atac brutal".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici