Macron, reacţie după ştirele despre directorul din spatele ceremoniei de deschidere: "Sunt scandalizat şi trist de ceea ce a păţit"

Preşedintele Emmanuel Macron i-a luat apărarea lui Thomas Jolly, directorul artistic al ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris, după ce acesta a raportat poliţiei că a fost supus hărţuirii online din cauza unor părţi ale paradei care i-au înfuriat pe conservatori şi creştini.

Urmărește
5531 afișări
Imaginea articolului Macron, reacţie după ştirele despre directorul din spatele ceremoniei de deschidere: "Sunt scandalizat şi trist de ceea ce a păţit"

Macron, reacţie după ştirele despre directorul din spatele ceremoniei de deschidere: "Sunt scandalizat şi trist de ceea ce a păţit"

Procurorii au declarat vineri că au deschis o anchetă cu privire la afirmaţiile lui Jolly potrivit cărora ar fi primit ameninţări cu moartea şi mesaje pline de ură referitoare la orientarea sa sexuală şi la "originile sale israeliene presupuse în mod eronat".

Macron a declarat că este inacceptabil ca un artist să fie atacat pentru munca sa şi a lăudat ceremonia de deschidere ca fiind un spectacol "îndrăzneţ" care a făcut Franţa mândră.

"Sunt scandalizat şi trist de ceea ce a păţit", a spus Macron. "Vreau să subliniez sprijinul meu total şi al tuturor artiştilor care l-au însoţit" în crearea spectacolului.

Jolly, un renumit regizor de teatru în vârstă de 41 de ani, a conceput ceremonia de deschidere ca o paradă a bărcilor care transportă sportivii pe Sena, însoţite de artişti, dansatori şi muzicieni care cântă de-a lungul străzilor şi pe vârful monumentelor.

Mulţi au lăudat reprezentarea subversivă a istoriei şi culturii franceze - o Marie-Antoinette decapitată a cântat acompaniată de o trupă de heavy metal - şi pentru că a inclus oameni de diferite rase şi orientări sexuale.

Dar politicienii conservatori din Franţa şi SUA, precum şi grupurile religioase, au criticat o parte a spectacolului. Ei au afirmat că este o reprezentare insultătoare a picturii murale Cina cea de Taină a lui Leonardo da Vinci.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici