Mai mult de 160.000 de persoane se alătură femeilor albe pentru apelul Zoom al Kamalei Harris

Peste 160 000 de persoane s-au alăturat unui apel Zoom joi seară pentru a obţine sprijin pentru candidata democrată la preşedinţie Kamala Harris în rândul femeilor albe, un grup de alegători care l-a susţinut pe candidatul republican Donald Trump în ultimele două alegeri, conform Reuters.

Urmărește
20257 afișări
Imaginea articolului Mai mult de 160.000 de persoane se alătură femeilor albe pentru apelul Zoom al Kamalei Harris

Mai mult de 160.000 de persoane se alătură femeilor albe pentru apelul Zoom al Kamalei Harris

Organizat de Shannon Watts, fondatoarea Moms Demand Action, un grup pentru siguranţa armelor de foc cu aproximativ 10 milioane de membri, apelul video a inclus activişti, podcasteri, cântăreaţa Pink şi alegători obişnuiţi, mulţi dintre aceştia spunând că regretă că nu au făcut suficient înainte de alegerile din 2016 care l-au adus pe Trump la Casa Albă.

O serie de apeluri video de susţinere a candidaturii lui Harris pentru alegerile din 2024 a fost organizată în grabă după anunţul de duminică al preşedintelui Joe Biden că se va retrage din cursă.

La câteva ore după anunţ, peste 40.000 de persoane s-au alăturat unui apel Zoom pentru susţinătorii femeilor de culoare. Un apel pentru bărbaţii de culoare a atras luni peste 50.000 de persoane şi au existat apeluri separate pentru femeile din Asia de Sud, aliaţii LGBTQ şi bărbaţii albi.

Ideea „este să ne asigurăm că ne folosim puterea economică şi politică pentru a ajuta la alegerea Kamalei Harris”, a spus Watts.

„Femeile albe au căzut de prea multe ori când a venit vorba de a vota pentru un candidat prezidenţial”.

Femeile albe l-au susţinut pe Trump în detrimentul lui Hillary Clinton în 2016, 47% la 45%, arată Pew Research. În alegerile din 2020, un număr şi mai mare de femei albe, 53%, l-au susţinut pe Trump.

Democraţii cred că susţinerea de către republicani a interdicţiilor privind avortul de la decizia Curţii Supreme din 2020, care a anulat Roe v. Wade, va motiva femeile tinere să meargă la urne, va atrage femeile independente şi va atrage potenţial unele femei republicane către democraţi.

Campania lui Trump schimbă vitezele pentru a lupta împotriva lui Harris, cu scopul de a o lega mai strâns de politicile lui Biden şi de creşterea numărului de migranţi care traversează frontiera de sud a SUA.

La apelul de joi pentru femeile albe, participanţii au discutat strategii, inclusiv contactarea grupurilor de prieteni, strângerea de fonduri şi contracararea dezinformării.

Ca semn că Harris are un sprijin slab în rândul alegătorilor de stânga, un apel video „White Men Against MAGA” (Bărbaţii albi împotriva MAGA), organizat miercuri şi axat pe combaterea mişcării lui Trump „Make America Great Again”, a atras doar aproximativ 1.000 de participanţi.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici