Mai multe industrii din Olanda au fost vizate de spioni chinezi

Spionii Beijingului au vizat industriile olandeze de semiconductori, aerospaţială şi maritimă pentru a încerca să consolideze forţele armate ale Chinei, a declarat agenţia olandeză de informaţii militare MIVD în raportul său anual publicat joi.

648 afișări
Imaginea articolului Mai multe industrii din Olanda au fost vizate de spioni chinezi

Mai multe industrii din Olanda au fost vizate de spioni chinezi

Ca parte a unei tendinţe continue de spionaj în ceea ce priveşte Olanda şi aliaţii săi, China investeşte masiv în colectarea de informaţii privind capacităţi tehnice occidentale, a precizat MIVDM, potrivit Reuters.

"China vrea să fie independentă de tehnologia occidentală şi vrea să construiască o armată care să poată egala orice altă forţă militară", se arată în raport. "Pentru a face acest lucru, are nevoie de tehnologie avansată pe care nu o deţine încă pe deplin. Încearcă să o obţină în străinătate, folosind mijloace legale, cum ar fi cercetarea şi investiţiile, dar şi prin intermediul agenţiilor sale de informaţii."

Agenţiile de informaţii olandeze au atribuit pentru prima dată în mod public spionajul cibernetic Chinei în februarie, când au declarat că spionii cibernetici susţinuţi de Beijing au obţinut anul trecut acces la o reţea militară olandeză.

Anul trecut, Olanda s-a alăturat unui efort al SUA de a nu permite accesul Chinei la anumite tehnologii de fabricare a cipurilor din motive de securitate naţională.

Pe de altă parte, MIVD a arătat că şi universităţile chineze joacă un rol important în colectarea de informaţii, deoarece oamenii de ştiinţă care colaborează cu companii occidentale lucrează adesea şi pentru servicii de securitate şi companii de stat din China.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici