- Home
- Externe
- BUCUREŞTI, (22.01.2015, 17:35)
- Catalina Mihai
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Mai multe ţări, printre care şi România, au sesizat Comisia Europeană privind salariul minim din Germania
Mai multe ţări membre UE, printre care şi România, au sesizat Comisia Europeană după ce autorităţile germane au decis că noua lege privind instituirea unui salariu minim se aplică şi transportatorilor străini pe perioada tranzitării teritoriului Germaniei, scrie site-ul polonez thenews.pl.
Urmărește
3445 afișări
Mai multe ţări, printre care şi România, au sesizat Comisia Europeană privind salariul minim din Germania (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Guvernul german a decis ca, începând cu 1 ianuarie 2015, să fie instituit un salariu minim, de 8,50 de euro pe oră, urmând ca această lege să se aplice şi transportatorilor străini pe perioada în care şoferii firmelor de transport tranzitează teritoriul Germaniei, scrie thenews.pl.
Publicaţia mai notează că firmele străine care nu plătesc acest salariu minim şoferilor pe perioada tranzitării teritoriului Germaniei riscă o amendă de 30.000 de euro.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
„Gladiator II” sub lupa istoricilor: Ficţiune spectaculoasă sau adevăr denaturat?
-
Ion Cristoiu: Stalingrad: Românii dădeau cu ciocanul în tancurile ruseşti ca să le oprească!
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
În urma acestei decizii, din cauza diferenţelor mari în ceea ce priveşte salariul minim aplicat de statele UE, Polonia, România, Ungaria, Estonia, Letonia, Lituania şi Marea Britanie au sesizat Comisia Europeană.
Premierul polonez, Ewa Kopacz, a discutat la telefon cu cancelarul german, Angela Merkel, pe această temă.
În Polonia, salariul minim brut este de 1,750 de zloţi (400 de euro), în timp ce în România salariul minim este, de la 1 iulie 2014, de 5,357 lei pe oră.
Comisia Europeană a cerut explicaţii din partea Guvernului de la Berlin, apreciind că decizia autorităţilor germane ar putea încălca legislaţia europeană. Berlinul are la dispoziţie 30 de zile pentru a da un răspuns.
De partea cealaltă, Executivul german consideră că aplicarea legii salariului minim inclusiv pentru şoferii care tranzitează Germania este permisă de legile UE.
”Unele aspecte ale acestei legi (Legea germană a salariului minim) referitoare la sectorul transporturilor ne-au fost aduse la cunoştinţă de unele state membre, dar şi de reprezentanţi ai sectorului transporturilor şi suntem în faza de cercetare a acestor îngrijorări”, a declarat, joi, răspunzând unei întrebări, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene Christian Wigand.
Acesta a precizat că, săptămâna viitoare, comisarul pentru Ocuparea forţei de muncă, Marianne Thyssen, şi comisarul pentru Transport, Violeta Bulc, vor face o vizită la Berlin şi vor folosi această ocazie pentru a discuta şi acest subiect.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Donald Tusk, premierul Poloniei, avertizează că amenințarea unui Al Treilea Război Mondial este „serioasă și reală”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Intră România în Schengen din ianuarie? Momentul decisiv ar putea fi reprezentat de discuția de la Budapesta
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
EXCLUSIV | Iuliana Pepene s-a despărțit de iubit! Știrista de la Antena 1 nu a mai suportat tratamentul și a luat decizia fără să clipească
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe