- Home
- Externe
- LONDRA, (28.07.2017, 14:19)
- Mircea Olteanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Marea Britanie vrea menţinerea relaţiilor comerciale actuale cu UE pentru doi ani după Brexit. UE: Discuţiile despre perioada de tranziţie, doar după soluţionarea chestiunilor privind Brexit
Philip Hammond, ministrul britanic de Finanţe, a declarat că îşi doreşte un acord tranziţional simplu cu UE prin care firmele britanice să aibă în continuare acces complet la Piaţa unică şi uniunea vamală pentru doi ani după Brexit, informează Reuters, citând Financial Times.
Urmărește
517 afișări
Comisia Europeană a transmis că discuţiile cu privire la o potenţială perioadă de tranziţie după Brexit pot începe doar după soluţionarea principalelor chestiuni privind ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, informează Reuters.
"În momentul în care cunoşti spre ce te îndrepţi poţi lua în considerare modalităţile de a ajunge acolo. Fiecare lucru la timpul lui. În acest moment, suntem pe cale să discutăm detaliile privind separarea şi atunci când toată lumea e satisfăcută putem trece la etapa a doua", a afirmat un purtător de cuvânt al Comisiei Europene.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Premierul român Marcel Ciolacu, primit la Downing Street de prim-ministrul britanic Keir Starmer
-
Ciolacu şi Ciucă se ceartă ca ţaţele: Când eşti neputincios, devii şi disperat şi nervos
-
Trump l-a nominalizat pe Pete Hegseth la Apărare: anti-NATO, anti-Europa, vedetă a talk-show-urilor Fox News
Declaraţia oficialului european vine în contextul în care ministrul britanic de Finanţe, Philip Hammond, a afirmat că Marea Britanie ar avea nevoie de o perioadă de tranziţie până la jumătatea anului 2022.
Ministrul a declarat că perioada de tranziţie, în timpul căreia Marea Britanie va stabili parametrii noilor relaţii cu UE, ar trebui să se încheie înainte de următorul scrutin legislativ, care este programat să se desfăşoare în 2022.
"Cred că există un consens general că acest proces trebuie încheiat până la următoarele alegeri generale programate să aibă loc în iunie 2022", a declarat ministrul într-un interviu pentru postul radio BBC.
Oficial britanic a mai declarat că Marea Britanie nu ar trebui să opereze schimbări în privinţa imigraţiei imediat după Brexit, iar modificările ar trebui să fie implementate în mod gradual pe parcursul perioadei de tranziţie.
Hammond a subliniat că sistemul medical britanic, ca de altfel multe companii din această ţară, se bazează pe angajaţi care au emigrat în Marea Britanie venind din alte state UE.
"Am fost clari că va trece ceva timp până când vom putea introduce măsuri complete de control a migraţiei între Marea Britanie şi Uniunea Europeană", a declarat Hammond pentru BBC, adăugând că în acest moment Guvernul de la Londra nu are capacitatea de a monitoriza imigranţii veniţi din state UE.
Citeşte şi: Răspunsul Moscovei la sancţiunile dictate de americani: Rusia a cerut SUA reducerea personalului diplomatic şi va confisca unele proprietăţi
Citeşte şi: FURTUNĂ VIOLENTĂ la Istanbul: Cel puţin zece răniţi, maşini luate de apă, acoperişuri distruse şi copaci doborâţi
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe