- Home
- Externe
- (24.12.2024, 14:46)
- Iulian Tenchiu
Marii investitori în fondurile private de acţiuni se plâng că sunt blocaţi în China şi nu mai pot ieşi
Cei mai mari investitori în fondurile private de acţiuni din lume nu au reuşit în acest an să vândă sau să listeze companiile din portofoliul lor în China, pe fondul unor reguli mai stricte privind listările şi ale unei economii care continuă să încetinească şi să ţină captiv capitalul străin în ţară, scrie FT.
Urmărește
4960 afișări
„Există un sentiment din ce în ce mai răspândit în rândul investitorilor că este posibil ca ţara să nu mai fie la fel de atractivă din punct de vedere al investiţiilor cum se credea odată”, a declarat Brock Silvers, director executiv al grupului de capital privat Kaiyuan Capital din Hong Kong.
Conform datelor agregate de platforma Dealogic, niciunul din cei zece mari investitori în private equity care operează în China n-au reuşit să se atingă de listări noi sau să vândă participaţiile pe care le deţin.
Este prima dată în ultimii zece ani în care investitorii trec prin această situaţie, deşi ritmul ieşirilor de capital privat a rămas lent şi nu a suferit modificări majore de când Beijingul a introdus în 2021 noi restricţii privind capacitatea companiilor chineze de a se lista.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Războiul din Ucraina, ziua 1066. Explozii la Kiev în timpul unui raid aerian / Incendiu la o rafinărie de petrol din regiunea Ryazan din Rusia / Coreea de Sud suspectează trimiterea de noi trupe nord-coreene în Rusia
-
Minivacanţă. Coloane de maşini pe Valea Prahovei
-
24 ianuarie | Unirea Principatelor şi povestea mai puţin cunoscută a lui Alexandru Ioan Cuza
Investitorii în private equity se bazează pe posibilitatea de a vinde sau de a lista companiile, de obicei în termen de trei până la cinci ani de la achiziţionarea acestora, pentru a genera randamente pentru fondurile de pensii, companiile de asigurări şi alte persoane şi entităţi ale căror bani îi gestionează.
Numeroase grupuri de private equity şi-au extins prezenţa în a doua cea mai mare economie a lumii, pe măsură ce aceasta a crescut rapid în ultimele două decenii. Fondurile globale de pensii au investit rapid capital în ţară, în speranţa că vor profita de boom-ul său economic.
Cele 10 firme au investit 137 de miliarde de dolari în ultimul deceniu, dar ieşirile se ridică la doar 38 de miliarde de dolari, arată datele. Investiţiile noi ale acestor grupuri s-au prăbuşit la doar 5 miliarde de dolari de la începutul anului 2022.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe www.zf.ro: Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Cu ultimii bani şi-a cumpărat o mină abandonată care nu părea să aibă niciun viitor. Acum are o avere colosală de 200 de milioane de dolari
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe