Ministrul afgan de Interne, destituit pentru incompetenţă

Parlamentul afgan l-a destituit, luni, pe ministrul de Interne Mujtaba Patang, considerat incapabil să combată rebelii talibani, la mai puţin de un an de la preluarea funcţiei.

107 afișări
Imaginea articolului Ministrul afgan de Interne, destituit pentru incompetenţă

Ministrul afgan de Interne destituit Mujtaba Patang (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"El a pierdut votul de încredere" al Parlamentului, a declarat preşedintele Legislativului afgan, Abdul Rauf Ibrahimi, care i-a cerut preşedintelui Hamid Karzai să "prezinte o altă persoană" pentru a-l înlocui.

Parlamentarii au votat, cu 136 de voturi pentru şi 60 împotrivă, destituirea lui Patang, care suportă consecinţele situaţiei privind securitatea din Afganistan, unde talibanii înlăturaţi de la putere în 2001 încă ţin piept Guvernului de la Kabul şi coaliţiei internaţionale conduse de Statele Unite.

Forţele afgane sunt din ce în ce mai expuse violenţelor după ce au preluat controlul de la forţa NATO în Afganistan (ISAF) pentru a asigura securitatea ţării. Ultima etapă a acestui transfer a avut loc la 18 iunie. Doar în iunie, 299 de poliţişti afgani au fost ucişi în violenţe.

Predecesorul lui Patang, Bismillah Mohammadi, a fost destituit din motive similare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici