Ministrul israelian al apărării, mesaj „prietenilor şi duşmanilor”: Ne vom atinge obiectivele

Ministrul israelian al apărării, Yoav Gallant, a transmis un mesaj „prietenilor şi duşmanilor”: acela că Israelul îşi va atinge obiectivele de război, scrie Reuters.

296 afișări
Imaginea articolului Ministrul israelian al apărării, mesaj „prietenilor şi duşmanilor”: Ne vom atinge obiectivele

Ministrul israelian al apărării, mesaj „prietenilor şi duşmanilor”: Ne vom atinge obiectivele

Ministrul apărării, Yoav Gallant, le-a spus miercuri „duşmanilor şi prietenilor” Israelului că va face tot ce este necesar pentru a-şi atinge obiectivele de război în Gaza şi în nordul ţării, într-un răspuns aparent la presiunea americană de a opri operaţiunea din Rafah.

Comentariile, făcute în cadrul unei ceremonii de comemorare a morţilor de război ai Israelului, au urmat avertismentului preşedintelui american Joe Biden, care a spus că Statele Unite vor întrerupe furnizarea de arme dacă Israelul va intra în Rafah, oraşul din sudul Gaza, unde se adăpostesc peste un milion de palestinieni strămutaţi.

„Mă adresez atât duşmanilor Israelului, cât şi celor mai buni prieteni ai noştri şi spun - statul Israel nu poate fi supus”, a spus el, potrivit declaraţiilor publicate de biroul său. „Vom fi puternici, ne vom atinge obiectivele - vom lovi Hamas, vom lovi Hezbollah şi vom atinge securitatea.”

Comentariile, din partea unuia dintre miniştrii cabinetului de război consideraţi ca fiind cei mai sensibili la riscul de a se îndepărta de Statele Unite, au subliniat amploarea impasului dintre administraţia Biden şi guvernul israelian.

Într-un comentariu pe X, premierul Benjamin Netanyahu a reluat comentarii din discursul său din ajunul Zilei de comemorare a Holocaustului.

„Le spun liderilor lumii: nicio presiune, oricât de mare ar fi, nicio decizie a vreunui for internaţional, nu va descuraja Israelul să se apere. Dacă Israelul va fi forţat să rămână singur, o va face", a declarat Netanyahu.

Postul britanic Sky News a declarat că o sursă apropiată liderului israelian a declarat că ameninţarea lui Biden cu armele „îngroapă practic o înţelegere cu ostaticii în acest moment”.

Tancurile israeliene au preluat controlul părţii palestiniene a punctului de trecere a frontierei Rafah cu Egiptul la începutul acestei săptămâni şi în prezent sondează periferia oraşului Rafah, aflat în apropiere.

Netanyahu a sfidat presiunile internaţionale tot mai mari pentru a accepta o încetare a focului, dar până acum nu a ordonat trupelor să intre în oraş, unde Israelul spune că se află patru batalioane de luptători Hamas.

În nord, forţele israeliene au fost angajate în schimburi de focuri peste graniţa cu Libanul cu forţele miliţiei Hezbollah, susţinută de Iran, încă de la începutul războiului din Gaza, în octombrie anul trecut.

„Nu avem de ales, nu avem altă ţară. Vom face tot ceea ce este necesar, şi repet - tot ceea ce este necesar, pentru a-i apăra pe cetăţenii Israelului, pentru a înlătura ameninţările malefice la adresa noastră şi pentru a le ţine piept celor care încearcă să ne distrugă", a declarat Gallant, în cadrul ceremoniei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici